İsrail'in yurtdışı istihbarat faaliyetleri

İsrail'in yurtdışı istihbarat faaliyetleri
İBRAHİM KARATAŞ

Dünyanın dört bir tarafına yayılmış ve en büyük meyvesi İsrail olan Siyonizm'i incelerken sadece İsrail'e bakmamak lazım. Evet İsrail terör yaparak Filistin'i işgal ediyor ve Filistinlileri katlediyor. Bunu on yıllardır yapıyor ve yapmaya devam edecek. Çünkü onlarda vicdan yok, başkalarına saygı yok, hak yok, hukuk yok ve toplumsal bencillik çok.

Ancak bu özellikler İsrail'de yaşamayan Yahudiler için de geçerli (içlerinde çok az iyi niyetli insan olduğu için Yahudi genellemesi yapmayı doğru buluyorum).

Yahudi diasporası denilen İsrail dışında yaşayan Yahudiler olmasaydı İsrail bu kadar zalim olmazdı. Diaspora her ne kadar İsrail'de yaşamıyor olsa da İsrail'i kendi devletleri olarak görürler ve ona hizmet ederler.

Geçtiğimiz günlerde sosyal medyayı karıştırırken karşıma çıkan birkaç haberi sizlerle de paylaşarak Yahudi diasporasının ve İsrailli ajanların İsrail için ne kadar amansız çalıştığını ve bu uğurda diğer toplumlara nasıl zarar verdiğini anlatmak istiyorum. Vereceğim örnekler sadece yarım saatte karşıma çıkanlar.

Önce Türkiye'den başlayalım. Geçen hafta Serkan Çiçek isimli şahsın MOSSAD adına bazı Filistinlileri 4000 dolar karşılığında takip ettiği tespit ediliyor ve MİT bu şahsı suçüstü yakalıyor. MOSSAD belki de adı geçen şahsın verdiği bilgilerle Filistinlilere suikast düzenleyecekti. Neyse ki istihbarat servisimiz daha önce de yaptığı gibi Mossad ajanını yakalıyor.

Mossad artık Yahudi kullanmak yerine yerli hainlerle çalışıyor. Çünkü MİT'in sıkı tedbirleri sayesinde ne İsrail kökenli ne de Yahudi diasporasından birileri Türkiye'de eylem yapamıyor.

Bir diğer örnek İran'dan. Catherine Shakdam isimli İsrailli ajanın yıllardır İran içinde çarşaflı olarak yaşayıp Tehran Times, Tasnim, IRIB, Press TV, Mehr News, Mintpress, RT gibi İranlı, Filistinli ve uluslararası medya için çalıştığı ortaya çıktı.

Ajanın eski Mossad başkanı Yossi Cohen ile çekilmiş fotoğrafları da ortaya çıktı. Bu kadın yıllarca İran içinden Mossad'a bilgi aktarırken İran istihbaratı uyumuş görünüyor.

Bu haberin çıktığı gün İranlı bir nükleer uzmana suikasta uğradığı ortaya çıktı. Şüphesiz bu suikastlarda Shakdam'ın da az ya da çok payı vardır.

İsrail her yerde Yahudi diasporasını kullanıyor ama en çok Amerika'da kullanıyor. Hatta Amerikalı Yahudiler gönüllü olarak İsrail'e çalışıyor ve büyük yardımlar yapıyorlar.

Bugünlerde en çok dikkat çekeni Oracle'ın sahibi Larry Ellison. En zenginler listesinde dünya birinciliği için Elon Musk ile yarışan Ellison, bugünlerde İsrail propagandası yapmak için Amerikan medya organlarını satın alıyor.