Soykırımda ticaret!

Hamas bir konseri basıp sivilleri öldürdükten ve kalanları da esir aldıktan sonra İsrail'in soykırımı başladı. İsrail ve Netenyahu adeta aradığı fırsatı bulmuş ve derhal soykırıma başlamıştı.

7 Ekim 02 Mayıs döneminde İsrail'e 2 milyar 622 milyon dolarlık mal sattık. Sattığımız malların önemli bir kısmı bu soykırımda lojistik destek sağlayacak ürünlerdi.

Mesela beton bariyerler için çimento, tel örgü, barut vs..

A.A. 02 Mayıs 2024: "İsrail ordusunun 209 gündür saldırılarını sürdürdüğü Gazze Şeridi'nde can kaybı son 24 saate 28 artarak 34 bin 596'ya yükseldi."

TRT Haber 2 Ağustos 2024: "İsrail'in 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda en az 16 bin 314'ü çocuk, 10 bin 980'i kadın olmak üzere 39 bin 480 Filistinli öldü, 91 bin 128 kişi yaralandı."

Bu iki haberi neden verdim

Netenyahu Gazze'de 35 bin Filistinliyi katlederken Erdoğan liderliğindeki Türkiye İsrail'e deli gibi mal sattı.

Tam 7 ayda

35 bin Filistinli

katledilirken

bu ülkede görüntüde Müslüman ve dini hassasiyeti olanlar İsrail'e karşı hamburger-cola boykotu ile Türk Halkını uyuttular.

Şimdi ise başkalarını suçluyorlar.

7 ay boyunca uyanmayanlar şimdi uyanmış ve başkalarını İsrail dostu diye suçluyorlar.

Feci bir zeka türü Akıl almaz bir utanmazlık.

Sanıyorduk ki, bunlar sözlerinde durur; ticareti kestik deyince artık devam edemezler.

Deniz Yavuz Yılmaz'ın AK Partili biri için "İsrail ile kurşun geçirmez cam ticaretini Yunanistan üzerinden yapıyor" sözünde bile "bu olamaz" demiştim.

Evrensel Gazetesi haberi yapınca oturup bende bakayım dedim.

Evet, İsrail soykırım yaparken ticaretimizde de ilginç gelişmeler olmuş. Mayıs ayında ticareti kesme aşamasına girince ne olmuş

Yunanistan'a olan ilk 4 aylık ortalama ihracatımız birden 36,0 artış göstermiş. Aylık 344 milyon dolardan 469 milyon dolara yükselmiş.

Benzer durum KKTC'ye olan ihracatta da yaşanmış. Aylık 164 milyon dolar ihracatımız 227 milyon dolara yükselmiş.

Ama çok ilginci Filistin Devletine olan ihracatımızda gerçekleşmiş.

Filistin Devletine aylık ihracatımız ortalama 10-15 milyon dolar bandında seyrediyormuş. Ne zamanki İsrail'e ticareti durdurmuşuz, tam o anda Filistin Devletine olan ihracatımız patlamış.

Nisan 2024'de Filistin Devletine 9 milyon 360 bin dolar ihracat yaparken Mayıs ayında bu ihracatımız 49,5 milyon dolara yükselmiş. Haziran ayında 61,4 milyon dolar olan ihracatımız, Temmuz ayında adeta patlayarak 119,5 milyon dolara yükselmiş.

Peki,