Muhalefet yokmuş efsanesi

Bundan yaklaşık 3-4 yıl önceydi. İlahiyat mezunu lise öğretmeni biri ile köyde geçen muhabbet:"Terör ve muhalefet iç içe..."

Fakat buradaki terör ve muhalefet biliyorsunuz kimi doğrudan kimi yanında kimileri de yanında olanın yanında olmakla beraber oluşuyor. Böylece tüm terör yelpazesi bütün muhalefeti kapsıyor.

Hocaya göre Türkiye'nin yaklaşık yarısı terör veveya terörden beslenen bir yapıymış.

Tam o günlerde Antalya ve Bakırköy'de yaşamına son verenler vardı: İşte o kişilere de "İntihar ederek REİS'i zora sokmaya çalışanlar" diyorlardı.

Sanırım mezarlarından çıkartıp idam edilmeleri gerekiyordu.

Aslında buna benzer muhabbetleri eminim herkes yaşıyor veya tanıklık ediyor.

Hatta daha şu günlerden bahsedeyim: Kasım ayında 319,5 milyon dolar olan İSRAİL'e ihracatın yüzde 34,8 artışla aralık ayında 430,6 milyon dolara çıktığını yazdım. Ticaret Bakanlığı "RESMİ TÜİK ve TİCARET BAKANLIĞI" verilerini vermeme rağmen o rakamlara hiç değinmeden "GERÇEĞİ YANSITMIYOR" diye açıklama yapabildi.

İşte o açıklama sonrası rakamlara-gerçeklere bakmadan "YALANCI" diye bir furya çıkartıp FETÖ'cü dahi yakıştırmasında bulundular.

Hep söylediğim cümleyi tekrar edeceğim: "KAYBETTİĞİMİZ PARAYI BULURUZ AMA KAYBETTİĞİMİZ AKLI ZOR BULURUZ"

Önceki gün Mehmet Ocaktan "Hilafet masalı..." başlığı ile yazdı. Oradan bir paragraf alacağım:

"Maalesef İslam toplumlarında 'hilafet', sanki dinle özdeş bir kavrammış gibi algılanmaktadır. Oysa biliyoruz ki özellikle dört halife sonrasında 'hilafet' kavramı saltanat rejimlerine meşruiyet kazandırma mekanizması olarak kullanılmıştır. Ve kesinlikle hiçbir kutsallığı yoktur. "Sultanlara evliya hırkası giydirmek" gibi bir şey yani Genellikle bir 'sürü' zihniyeti ile hareket ederek başlarında sultan, kral ve padişah görme hayali kuranlara Hz. Peygamber'in şu sözlerini bir kez daha hatırlatmakta yarar var: "Ben ne kralım ne de sultan, kuru ekmek yiyen bir kadının oğluyum."

Evet, bunca şeyler oluyor ve Erdoğan'ın ve Cumhur İttifakının oy oranı hiç değişmiyor. Sorun gerçekten muhalefette mi

Elbette o kısımda var, lakin ana sorunu muhalefete bağlamak bizi gerçeklikten kopartıyor. Hatırlayın 2017 BAŞKANLIK REFERANDUMUNU...

Fatma Betül Sayan'ın Hollanda'da maruz kaldığı muamele sonrası bir bakıma HAÇLI-MÜSLÜMAN seçimi yapmamış mıydık Bunu neden söylüyorum Hollanda olayı esnasında köyümde gezmeye gitmiştim ve bir telefon: "Sen oralarda muhalif takılıp sözler söyleyip hainlik yapma artık. Bak Türkiye nelerle karşı karşıya..."

Sahi ne oldu Hollanda ile ilişkilerimiz... Bir siyasimizin ve başkalarının denetimden uzak Hollanda bankalarındaki paralarını sorabiliyor muyuz

Seçimler hep böyle geçmedi mi Her bir seçime giderken ülkeyi kurtarmaya çalışanlar iktidarcı olurken, Vatan hainleri ve onlara benzeyenler ile teröre destek verenler muhalefet olmadı mı

"Kuru soğan yeriz ama Reis'i yedirmeyiz" sloganı neyi ifade ediyor Ne istiyorlar Erdoğan'dan bu muhalifler Bakın dış güçler de aynı şekilde tek dertleri "Erdoğan gitsin" değil mi O zaman içerideki muhalifler, diğer birçok benzerlikle beraber "DIŞ GÜÇLERİN" iç mihrakları olmuyor mu

Vay hainler vay...

Peki, kim bu her yalana inanıp oy vererek vatan kurtaran ve cennete gideceğini sananlar

AK Parti'nin ilk yıllarının ortası olan 2007 yılında 18-44 yaş grubunun yüzde 61,0'i "MUTLUYUM" diyordu. 2022 yılında bu GENÇ kesimin mutluluk oranı 47,5'e düşmüş. Gençlerin mutluluk kaybı yüzde -22,1.

Yine 2007 yılında gençlerden daha az olsa da yüzde 59,6 mutlu olan 45 yaş üstü kesim şimdi 52,7 mutluluk oranına sahip. Yaşlı nüfusun mutluluk kaybı sadece yüzde -11,6.

Acaba neden gençler daha büyük şok yaşamışlar

Bir de eğitim durumuna göre bakıyoruz: 2007 yılında lise ve altı eğitimliler 60,4 mutlu iken üniversite mezunları 61,9 düzeyinde mutlularmış. Ama 2022 yılına geldiğimizde bu sefer lise ve altı eğitimliler üniversite mezunlarından daha mutlular.

Bu işte bir terslik yok mu