Kapıyı araladı mı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'da ABD Dışişleri Bakanı Blinken'i kabul etti. Fotoğrafta Dışişleri Bakanı Fidan ve MİT Başkanı Kalın da vardı. Ama asıl dikkatimi çekense ABD Büyükelçisi Jeff Flake'in de kabul de yer almasıydı. Flake bu sayede Erdoğan'ın huzuruna çıkmayı başarmış oldu. Zira seçim öncesinde muhalefet üzerinden yaptığı manevralar sebebiyle Erdoğan, "ABD elçisine artık kapımız kapalı" demişti. Bu ziyaret bakalım yeni bir dönemin işareti mi

BOMBALAR PATLARKEN

İran'da çifte bombanın patladığı o korkunç anları 24 ekranında izleyicilerle paylaşırken aklıma 2016 yılında Türkiye'de canımızı çok yakan zincirleme terör saldırısı reaksiyonu geldi. 15 Temmuz FETÖ darbe girişiminde bildiriye "Yurtta Sulh" ifadesi yazabilmek için kıyılan canları düşündüm bir yandan da...

Gardaki bombalı DEAŞ saldırısı, İnönü Stadı önündeki PKK saldırısı, Güvenpark'taki katliam, listeyi uzatmak mümkün, nice canlara kıyıldı. Yeni yıl öncesi MİT ve emniyet iki kritik operasyona imza attı. Kilise, sinagog ve Irak Elçiliği'ne terör saldırısı planlayan DEAŞ'lı terör şüphelileri yakalandı. İran'da olduğu gibi bombalı saldırıların, katliamların önüne geçildi. Ayrıca MOSSAD'ın Türkiye'deki köstebekleri avlandı. 34 şüpheli gözaltına alındı. 15'i tutuklandı. Burada ilginç olansa MİT, MOSSAD'ın kuyruğuna basmışken firari FETÖ'cülerin ciyaklamasıydı. MİT operasyonunu itibarsızlaştırma çabası içine girdiler. Yani Pensilvanya'daki elebaşının "Güneydeki sevdiğimiz ülke" vaazları da boşuna değil aslında.

Peki konuyu nereye bağlayacağım

Çocuklarınıza sahip çıkın, zihinlerini başkalarının işgal etmesine, kirletmesine müsaade etmeyin, arkasından ağlamak, başkalarının acılarının faili olmak istemiyorsanız; zira gün gelir eline silah tutuşturup, FETÖ için Hrant Dink suikastine yollarlar, gün gelir terör örgütü DEAŞ için bomba yerleştirirler, gün gelir PKKYPG için katliamlara imza attırırlar. Zihinsel işgal bu yüzden çok önemli bir alan ve hepimizin bu alanda sıkı bir mücadele vermesi gerekiyor. Yoksa kelime-i tevhidi görünce kırmızı görmüş gibi boğa gibi öfkelenen, köklerini kaybetmiş gençlerimiz olur. Küçük eylemlerle başlayan zihinsel işgal yarın bir gün büyük acıların fitilini ateşleyebilir. Oysa bize düşen, Türkiye'nin geleceğini inşa edecek gençler yetiştirmektir. Zihni kiralanmış, sürü psikolojisiyle hareket eden ya da örgütlerin oyuncağı olmuş gençler değil.

"MESELE ATATÜRK DEĞİL..."

Riyad'da Süper Kupa Finali'nde yaşananlar üzerinden ortalığı ayağa kaldırmaya çalışanlar, Atatürk filmine Avrupa'daki bölücü sansürü görmezden geliyor.

Hatırlayın Disney, Ermeni lobisinin baskısı sonucu filmi vizyondan çekmişti. Şimdi de Atatürk filminin galasının Avrupa'daki bölücüler sebebiyle yapılamadığı ortaya çıktı.

Filmin yapımcısı Saner Ayar, "Avrupa'da gala yapmak için birçok salon kiraladık, ödemelerini yaptık ama terör örgütlerinin baskısıyla bütün salonlar ödemeleri geri gönderdi" dedi.

Riyad'daki tatsız hadise üstünden ortalığı ayağa kaldırmaya çalışan bazı sanatçılar da CHP yöneticileri Özel-İmamoğlu da dut yemiş bülbül gibi.