Kobani davasının yeni anayasa ile bağlantısı var mı

Kobani davasının kararı açıklanmadan bir gün önce AKP Diyarbakır eski il başkanı Mehmet Şerif Aydın'ın açıklamaları dikkat çekiciydi.

X hesabından paylaştığı yazıyı; "0,001 oyu olan Türk solunun temsilcileri yerine, Selahattin Demirtaş ve Leyla Zana ile siyaseten muhatap olmak ülkenin faydasına olacaktır. Tahliye kararı ile bu davayı siyasi istismar için kullanmakta olan CHP'ye daha fazla fırsat da verilmemiş olur, Ak Parti ile Kürtler arasında açılan mesafenin kapanması da böyle bir adımla başlayabilir." diye bitirdi.

AKP'nin eski ya da yeni yöneticileri, 16 Nisan rejim değişikliğinden sonra kendi başlarına bir açıklama yapma şansları yoktur

Dış İşleri Bakan Yardımcısı Bülent Turan da davaya ilişkin "hesabı sorulur demiştik!" dedi.

"Birilerini memnun etmese de adalet yerini buldu, beraatta var ceza da var. Hayırlı olsun." diye bitirdi

Halk arasında, açılan davalar için bir kanı giderek yaygınlaşıyor.

Millet, AKP davaları açıyor, ihtiyaç duyduğunda karar veriliyor diyor!

Katılmamak mümkün değil.

Gerek emniyet mafya hesaplaşması adı ile yürütülen süreç gerek 28 Şubat gerek ise Kobani dava sürecinin normalleşme ile ilgisi yok.

Türkiye'de ve bölgede yaşanan her şeyin AKP'nin sözde yeni anayasası ile ilgisi var!

AKP, Kobani davası kararı ile kamuoyuna terör ile mücadele ediyorum mesajı vererek MHP, İP ve CHP tabanına bana destek verin algısını veriyor.

Diğer yandan DEM'e de alttan alta mevcut anayasa engel, gelin yeni anayasaya destek verin mesajı veriyor!

Türkiye bir yandan iklim krizi diye gökyüzünden ilaçlanarak bir yandan da AKP medyasının algı haberleri ile zehirleniyor