AKP'nin 9. Yargı paketi ile etki ajanlığı TBMM'ye geliyor.
ABD'de, AB'de, Rusya'da hatta yasayı geçen hafta çıkaran Gürcistan'da da bizdekine benzer tartışmalar yaşandı.
Gürcistan başbakanı Kobakhidze, etki ajanlığı yasasını veton eden cumhurbaşkanı Zurabishvili'yi vatana ihanet ile suçladı.
Suçlayan başbakan Soros'un Açık Toplum-Gürcistan Vakfı'nda çalışıp Gürcistan'ın kapılarını gül devrimi ile ABD'ye açan ekibin içinde yer alıyor.
Cumhurbaşkanı da Gürcistan'a Fransız vatandaşı olarak gelip daha sonra yasa değişikliği ile vatandaş yapılarak devletin başına getirilen biri.
Bize yansıtıldığı gibi aralarında bir çatışma falan yok.
Veto gerekçesine gelince tasarının Rusça ve anayasaya aykırı olması!
Tasarıyı hazırlayan başbakan Kobakhidze'nin ABD, AB karşıtı olması mümkün olmadığına göre birbirlerini suçlamalarının bir başka amacı var.
Amaç İran'ın içerden karışacağı bu dönemde, Rusya'nın elinin kolunun bağlanmasıdır.
Ukrayna'dan sonra Gürcistan'da açılacak bir cephe ile Rusya'nın İran'a destek vermesi engellenecektir.
Gürcistan, Rusya'nın bölgedeki etkisini kırmak için bu yasal düzenlemeyi yapmıştır.
ABD'nin ve AB'nin de çıkardığı yabancı etki ajanlığının hedefinde de Rusya vardır.
Rusya'nın hayata geçirdiği benzer yasalarda da ABD'den gelen müdahaleleri engellemek amacı var.
Peki, esas soru şu.
AKP bu yasayı çıkararak kime karşı mücadele edecek
AKP'nin BOP'taki eşbaşkanlığı devam ettiğini göre öyle ABD karşıtlığı falan söz konusu değil!
Emekli askerlere gelen konuşma yasağı ve yeni çıkarılan Seferberlik ve Savaş Hali Yönetmeliği'nin zamanlaması da tesadüf değildir.