Antalya seriye taktı

İstanbulspor'da 3. Fatih Tekke döneminin sona ermesi ile göreve gelen Olcay Demir, bir senedir analiz şefliğini yürüttüğü takımın teknik patronluğuna geçişte zorluk yaşamadı. Demir, erteleme maçında Galatasaray'a karşı büyük direnç sergileyen ilk 11'inden Traore'yi yanında oturttu, Alassane Ndao'yu ise maç kadrosuna almadı.

Orta alan baskısı ve ayağa paslarla rakibe ilk 45'te üstünlük kuran ev sahibi, bunun karşılığını almasını bildi. İlk yarıda topa daha çok hakim olan Antalyaspor, iki kanat beki Güray ve Bünyamin'e yapılan baskıyı kıramadı. Larsson ve Erdal'ın açık kapatma çabası, konuk ekibin hücum gücüne sekte vurdu. 21'de korneri Larsson kullandı. Kalabalık savunma arasından yükselen Veysel Sarı'nın kafa şutunda top üst direkten döndü. 26'da hızlı gelişen hücum golle süslendi. İbrahim'in savunmasından çıkardığı topu süratle rakip ceza alanına sürükleyen Mendy'nin pasını Ethemi filelerle buluşturdu: 1-0.

Fırtına gibi

İkinci yarının başında Antalyaspor fırtınası esti. Akdeniz temsilcisi 10 dakika içinde iki gol bulup, rakip sahada öne geçmeyi bildi. 50'de Veysel Sarı'nın savunmadan rakip alana gönderdiği topu Güray ortaladı, Adam Buksa gelişine vurdu, eşitliği sağladı: 1-1. 60'ta Saric'in başlattığı, Güray'ın ortaladığı topu Adam Buksa bu kez kafa ile ağlara gönderip takımını deplasmanda öne geçirdi: 1-2. Bu dakikadan sonra skorda eşitliği sağlamak adına hücumlarını sıklaştıran İstanbulspor'da Ethemi adı önplana çıktı. Olcay Demir'in son 20 dakikada yaptığı değişiklikler de sonucu değiştirmeyince, ev sahibi bir maçı daha 3 puana hasret olarak kapattı.