Özgür Özel, namusunu ortaya koymayacaktı, dedik...

Bu köşede 15 ay önce (31 Mayıs 2025) yazıma, "Özgür Özel, namusunu ortaya koymayacaktı..." başlığını atmıştım.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İBB yolsuzluk davasında, İmamoğlu'nu savunurken, "kendi namusum kadar kefilim" dedi. Üstelik yolsuzluk soruşturmasında İmamoğlu ile birlikte ismi geçen İBB bürokratlarının hepsi için namusunu ortaya koyarak kefil oldu.

İki haftadır "İmamoğlu çıkar amaçlı suç örgütü" davasının duruşmalarına devam ediliyor.

Hatırlayınız, asrın yolsuzluk davası başladığında İmamoğlu, Özgür Özel, İmamoğlu tarafından fonlandığı artık ortaya çıkan medya, gazeteciler, yazarlar bir algı korusu oluşturmuştu: "Bu dava siyasî, İmamoğlu'nun Cumhurbaşkanı olması engellenmek isteniyor", "iddianame boş", "yalancı gizli tanıklarla bir kurgu oluşturuldu" diyorlardı.

İşte son iki haftadaki duruşmalarda kürsüye gelen sanık işadamları, İmamoğlu'nun en yakın dostları, belediye bürokratlarının ifadeleri bu algı korosunu susturdu.

CHP kontenjanından Meclis'e gelen muhalefet partileri de üç maymunu oynadılar/oynuyorlar...

Besleme medya, İmamoğlu'nun yüzüne karşı söylenenleri, tek satır yazmıyor. Halk TV ve Sözcü TV ekranlara getirmiyor.

Öyle ki; Beylikdüzü'nden itibaren, İBB ve iştirakleri üzerinden dönen milyonlarca dolarlık kayıt dışı para trafiği, rüşvet ve şantaj çarkı, mahkemede tek tek ifşa edildi. Duruşmada rüşvet dekontları ve ses kayıtları ortaya çıktı.

Duruşmalarda kürsüye çıkanların hiçbirinin; Özgür Özel'in, hançeresini yırtarcasına ağzına aldığı "gizli tanık" olmadığı, aksine İmamoğlu'nun yıllardır tanıdığı yakın arkadaşları, aile dostları ve belediye bürokratları olduğu görüldü.

İBB Meclis İştirakler Bağlı Kuruluşlar Komisyon Başkanı sanık Ertan Yıldız, İmamoğlu'nun sağ kolu ve sırdaşı olarak biliniyor.

Sadece Ertan Yıldız'ın duruşmada anlattıkları, kefil olmak için namusunu ortaya koyan Özgür Özel'i insan içine çıkamaz hale getirmeye yeter.

Ertan Yıldız 2029'dan beri İmamoğlu ile birlikte çalıştıklarını belirterek;

belediye iştirakleri, reklam ihaleleri, imar süreçleri ve hafriyat sahaları üzerinden işleyen kayıt dışı para ve komisyon sistemini tüm detaylarıyla anlattı.

Yıldız'ın mahkemede, İmamoğlu'nun Cumhurbaşkanı olduğunda kendisine bakanlık vaat ettiğini de söyledi.

En çarpıcı bölüm ise Doğuş Holding'den istenen 10 milyon dolara ilişkin oldu. Yıldız, Saraçhane'deki toplantıda Ekrem İmamoğlu'nun, ödemenin bir kısmının seçim öncesinde nakit alınmasını istediği konuşmaya bizzat şahit olduğunu söyledi.

Ertan Yıldız'ın, halen tutuklu 24. 25. 26. ve 27. Dönem CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu hakkında söyledikleri de ilginçti:

"Evet, Aykut Erdoğdu şu anda burada. 1.5 milyon 200 bin dolar getirildi ve o 1.5 milyon 200 bin doları Fatih Keleş aldı. Ben de buna şahidim. Ekrem İmamoğlu'nun da bilgisi dâhilindedir. Ekrem İmamoğlu hatta bana, Aykut Erdoğdu da duysun bunu; 'Ya Aykut'a dikkat edin, o 2 alır 1,5 getirir' şeklinde bir ifadesi vardır. Bu olay %100 gerçektir. Benim birebir şahit olduğum olaydır."

Sanık işadamı Cemal Üneş, mahkeme salonunda Ekrem İmamoğlu ile doğrudan yüzleşti. İmamoğlu'nun kendisine, "Benden emin misin, ben senden para istedim mi" diye sorması üzerine Üneş, "Seçim harcamaları için merkeze para yatırmamı istediniz, param olmayınca da bizi Mehmet Çakılcıoğlu'na yönlendirip senet imzalattınız" dedi.