Bu hengâmede etki ajanlarına dikkat

ABD Başkanı Biden, utanmadan, sıkılmadan "Hamas'ın, 40 bebeğin başını kestiği görüntüleri gördüm" diye yalan söylüyor.

Amerika gibi bir süper gücün Başkanı milyarlarca insanın gözünün içine bakarak yüzü kızarmadan nasıl yalan söyler

Dün Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, Filistin konusundaki İsrailBatı merkezli yalanlarla ilgili hakikatleri paylaştı. Dezenformasyon Bülteni'ndeki korkunç yalanların, dünya kamuoyunu nasıl aldatmaya yönelik olduğunu görüyorsunuz.

Bugün psikolojik harbin kullandığı silahların başında dezenformasyon ve manipülasyon geliyor. İki silahla da kasıtlı olarak büyük yalanlarla algı operasyonları yürütülüyor.

Dezenformasyon; doğru bilginin kirletilmesi, çarpıtılmasıdır.

Manipülasyon da insanları; belli hedefler doğrultusunda etkilemek, şartlandırmak ve kullanmak için yapılıyor.

Bugün Batı medyasının, Batılı hükümetlerin, istihbarat merkezlerinin insafsızca yaptığı budur.

Provokasyonlara, suikastlara zemin hazırlanıyor.

Yalanın kitabını yazmış Sedef Kabaş (CHP'den milletvekili adayı da oldu) hiç unutmadığımız bir ders vermişti:

"Kitleleri etkilemek istiyorsanız, ortaya kocaman bir yalan atın. Ama çok büyük bir yalan olsun. İkinci kriter çok basit bir yalan olsun. Sonrasında da bu basit ve çok büyük yalanı sürekli tekrar et. Ve ardından kitlelerin o yalanı gerçekmiş gibi nasıl kucakladığını otur seyret."

İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nin, Filistin konusunda yaptığı düzeltmelerin bazılarından örnekler vereyim:

1. ABD Başkanı Joe Biden, İsrail medyası tarafından ortaya atılan "Hamas direnişçileri, 40 bebeğin kafasını kesti" iddiasıyla ilgili, "Çocukların kafalarının kesildiği fotoğrafları göreceğimi hiç düşünmezdim" diye konuştu.

Anadolu Ajansı'nın iletişime geçtiği İsrail ordusu yetkilileri, ellerinde iddiayı doğrulayacak herhangi bir argümanın olmadığını söyledi.

ABD Başkanı Joe Biden, iddiayı tekrar dile getirdi. Washington Post gazetesi Beyaz Saray'dan iddiaya ilişkin bilgi istendiğini, kendilerinde doğrulanmış herhangi bir bilgi olmadığının söylediğini bildirdi.

2. Gazze'nin El Zeytun Mahallesi'ndeki el-Ehli Baptist Hastanesi'nin vurulmasıyla ilgili, "Saldırıyı İsrail değil, Hamas yaptı" iddiası doğru değil.

Hastanenin bombalanmasıyla ilgili görüntüler incelendiğinde, alanı harabeye çevirecek etkiye sahip mühimmatın, Hamas'ın bugüne kadar kullandığı türden bir mühimmat olmadığı açıkça görülmektedir. Ayrıca İsrail propagandası yapan hesaplar tarafından, "Hastaneyi Hamas füzesi vurdu" iddiasıyla paylaşılan görüntülerin, 2022 yılına ait olduğu tespit edilmiştir.