Yamyamlık baki...

Anladık, gavur gavurluğunu yapıyor, lakin bizim mahallede mukim kimileri var ki gavurların diliyle konuşuyor.

Neymiş; Hamas'ın zamanlaması manidarmış. Aksa Tufanı Hareketi de kınanmalıymış, zira olayların başlamasına ve onlarca kişinin ölümüne veveya yaralanmasına yol açmış...

İşte; aşağıdaki alıntıyı onlar için paylaşayım dedim:

"Yahudi ve Dürzi muhtarlar, köy köy gezerek hoparlörlerle çağrı yapıyorlardı. Söyledikleri tek bir şey vardı; derhal evlerinizi terk etmezseniz hepiniz öldürüleceksiniz. (...)

"1 Ekim 1937 günü, Siyonist çetelerin Babu'l-Amûd'a bomba attığı haberi gelmişti. O gün cumaydı yani pazar kurulmuştu ve cuma namazından çıktıktan sonra biraz alışveriş yapmak isteyen insanların oluşturduğu büyük bir kalabalık vardı kapının çevresinde. Sebze pazarının ortasına, o büyük kalabalığın içerisine atılan bomba ile oracıkta can vermişti içlerinden onlarcası. Siyonist çeteler, kana doymuyordu. Kutsal alanda direnişçiler ve İngiliz askerleri arasındaki çatışmalar sürerken, onlar da küçük gerilla birlikleri şeklinde Kudüs'te sivillere yönelik saldırılarına devam ediyorlardı. 13 Temmuz 1938 sabahı, bu kez Eski Kudüs'te kurulan küçük sebze pazarına korkunç bir bomba atmışlardı. Arap Kadınlar Komitesi üyeleri hastaneye koştuklarında öğrenmişlerdi 10 masumun şehit edildiğini burada. 30'dan fazla da yaralı vardı. Yaralılara merhem olma vaktiydi şimdi. Züleyha ve arkadaşları, bir yandan saldırıda şehit olanların aileleri ziyaret eder, bir yandan da yaralılar ile ilgilenirken, bir haber de Kudüs Camii'nden gelecekti. 15 Temmuz Cuma günüydü, yani sebze pazarındaki saldırının üzerinden henüz 48 saat geçmişti ki, Kudüs Camii'nden çıkan cemaatin üzerine, Siyonist çeteler tarafından el bombası atılacak, 10 Filistinli Arap da burada şehit olacaktı. Çeteler, genellikle Müslümanlar için özel olan cuma günleri düzenliyorlardı bu saldırıları. Daima en kalabalık yerleri seçiyorlar ve kadın, çocuk asla ayrım gözetmeden kalabalığın ortasına fırlatıyorlardı İngiliz yapımı bombaları. Yine bir cuma günü, 26 Ağustos 1938 sabahı, bu kez bombalı araçla saldırmışlardı. Yer ise Kudüs'ün en işlek pazarıydı. Pazar yerinin hemen dibine bıraktıkları bombalı araç büyük bir şiddetle patlarken, geride 34 şehit vardı. 30'un üzerinde yaralı da zorlukla götürülmüştü hastaneye."