"Sağlam yerin tamiri"

1

Yukarıdaki başlık Cengiz Aydoğdu dostumun bir kitabının adıdır.

Diyor ki Aydoğdu; "son iki asırdır inkılap, ihtilal, devrim, askeri veya sivil darbe benzeri 'gece yarısı teşebbüsleri'nin hemen hepsi ve değişim girişimlerinin tamamı milletimizin 'sağlam yeri'ni onarmak gibi bir sakarlıkla maluldür. Oysa sağlamı tamir, aslında onu bozmaktan başka bir işe yaramaz. Ayrıca sağlamı tamire kalkan hem sağlamlık hem tamir hakkında herhangi bir fikre sahip değildir demektir...

Anlaşılan o ki Osmanlı'dan başlayıp Cumhuriyetle palazlanıp güçlenen bir nesil gelişmiş ki; sağlam yerin tamirini bir yaşam biçimi haline dönüştürmüş durumda.

Aydoğdu'nun anlatımından da anlaşılacağı üzre; böyle bir gurup ne doğru dürüst tarih bilgisine ve bilincine sahiptir, ne mukayeseli değerlendirme yeteneğine, ne de sağlıklı bir zihne ve zihni çıkarıma...

Bu tipler genellikle, iç veya dış, başkaları tarafından güdülen, yönlendirilen kişiler olup,

Ayağını kendi toprağına sağlam basıp, kendine has değerlendirmelerde bulunamayan dahası aklını başkalarının emrine veren kişilerdir.

2

Türkiye-Filistin ilişkileri, 7 Ekim 2023'ten beri devam eden Gazzelilere yönelik İsrail zulmü bağlamında, Türkiye'yi, R. Tayyip Erdoğan'ı eleştirmek tam da 'sağlam yeri tamir' etmeye kalkmaktır.

Çünkü, bugün değil sadece Türkiye'de, dünyada Gazze Savaşı hususunda en sağlam duruşu Tayyip Erdoğan göstermekte, en sağlam yerde o durmaktadır.