Yazı, CHP Genel Başkanı'nın Barcelona'daki konuşmasını Türkiye'yi uluslararası arenada şikayet etmekle eleştiriyor ve bunu yargılanmakta olan üst düzey partililer için dış baskı oluşturma girişimi olarak niteliyor. Yazar, muhalefet partisinin iç hukuki sorunları dış destekle çözmeye çalıştığını iddia ediyor. Bu yaklaşım, meşru muhalefet hakkı ile uluslararası kamuoyuna başvurma arasındaki sınırı nereye çiziyor?
Barselona'ya gitmiş, "İlerici Küresel Seferberlik" (GPM) toplantısına katılmış Özgür Özel.
CHP ya.., illa ki "ilerici" olacak!..
Öyle "gerici" AK Parti'nin düzenlediği 20'den fazla devlet ve hükûmet başkanı, 40'tan fazla dışişleri bakanı ve dünyadan yüzlerce üst düzey lider temsilcisinin katıldığı 'gerici' Antalya Diplomasi Forumu'na gidecek hali yoktu elbette.
Yahu gideceksen git de.., niye yine Türkiye'yi şikayet ediyorsun bre şey!..
Barselona'da şöyle diyor Özgür Özel: (yine mevzuyu Eko'ya bağlayarak)
"Çok ağır bir saldırıya uğradık. Bir sonraki iktidara bugünden darbe yapan anlayışa karşı bir yılı aşkın süredir milyonlarla birlikte meydanlarda mücadele veriyoruz. Bir darbeye karşı halkın iradesini savunuyoruz"
Her defasında aynı şeyi yapıyorsun. Gittiğin tüm yurt dışı seyahatlerinde Türkiye'yi şikayet etmeye mecbur musun
Asrın yolsuzluk davasının 1 numaralı sanığı, "İmamoğlu Suç Örgütü"nün kurucusu ve yöneticisi olduğu iddiasıyla yargılanan Ekrem İmamoğlu'nu kurtarmak için her yurtdışı seyahatinde elin gavurundan yardım istemek nedir ulan!
Kuvayı Milliye böyle bi'şey midir acep.. Jön Türk ruhu mudur yoksa
"Sosyalist Enternasyonaller" ve dahi "İlerici Küresel Seferberlikler" Türkiye'ye baskı mı yapacak!.. Böylece Türk yargısı korkacak.., ve başta Eko olmak üzere ne kadar yolsuzluktan rüşvetten irtikaptan hırsızlıktan tacizden tecavüzden tutuklu CHP'li varsa hepsini serbest mi bırakacak..
CHP'nin bu başarısı üstüne gavurun desteğini almış, eloğlunun teveccühüne mazhar olmuş CHP yüzde 80 ile iktidara gelecek!

4