Senaryo aynı film aynı tahterevalli aynı!

Kaç defa seyrettik aynısını.

Tamam, daha önce mebzul miktarda yedik bu numaraları. Darbe ve muhtıralara giden yolda aynı taktikler uygulandı.

Aynı tahterevalliyi kurup oynattılar. Bir bu tarafa, bir öteki tarafa basıp durdular. ABD'nin terör örgütü DEAŞ'ı kurup; "terörle mücadele ayağına" terör örgütü PKKYPG'yi silahlandırması gibi.

Sonra sırayla terör estirsinler -ki, toplumda tedhiş ve korku yayılsın. Bu arada emperyalistler de işlerini görsün...

Tahterevalli hep işe yaramıştı!..

80 darbesinde aynı silahla 'bir sağcı'- 'bir solcu' kahvehane tarandı. Sağcı-solcu çatışması derken 5 bine yakın insanımızı kaybettik. Ardından darbe oldu, gevşeyen prangalar sağlamlaştırıldı, ülke emperyalistlere, daha sıkı bir şekilde göbeğinden bağlandı.

Çok çektik çok...

Sağcı-solcu, Türk-Kürt, Sünni-Alevi, dindar-laik.., gibi toplumsal fay hatları özellikle politika üzerinden harekete geçirildiğinde çok büyük kırılmalar yaşadık.

Bu sefer çok uzaklardan, Riyad'dan başlattılar. 'Post modern irtica geliyeah, laiklik elden gidiyeah'a bağladılar. Elif'i görse mertek sanan zevat, "Hilafet Bayrağı"na küfretmeye başladı. Müslüman'a sahip çıkanlara 'Arapsevici' diyen İngiliz ve Siyonistsevici faşistler peyda oldu.

On binlerce insanın katıldığı o mitingde sırf elinde "Kelime-i Tevhid" yazılı bayrak olduğu için bir vatandaş ultra Kemalist ve dahi faşist biri tarafından darp edildi.

O provokatöre sahip çıktılar. (En başta CHP İl Gençlik Kolları ve Ümit Özdağ'ın ekibi)

Bir üniversite öğrencisi aynı odada kalan iki öğrenci tarafından sistematik saldırıya maruz kalıyor. Faşist saldırganların o öğrenciye; "Alt ırksınız. İtlaf edilmeniz lazım" dediği iddia ediliyor.