Biz 'polimetres'te Özkan Yalım'ı gördük.
Bilinen en tehlikeli başkan oydu. Tuttuğunu silkeliyordu. İş kıyafetiyle (peştamalla) geziyordu!
Tanju Özcan vardı, o da kazanovaydı. Hasılıkelam yolsuzluk gibi polimetres de CHP'de oldukça yaygın bir davranış biçimi. Karada havada yatta..!
Zaten yolsuzluk davaları soruşturmaları devam ederken ister istemez metresler sevgililer radara takılıyor. Altında havlu, "iş üstünde" yakalanan da var mesela!
Menderes Belediye Başkanı İlkay rüşvetten yakalandı, sevgilisiyle yazışmaları ortaya çıktı.
İlkay başkan; "Her işten para alırım. Ben yürüyen parayım bebeğim!.." diyor
En Kazanova Özkan mı, Özcan mı, İlkay mı bilemeyiz ama İlkay her türlü silkeliyormuş anlaşılan. Yürüyen paraymış yahu. Yürüyormuş üstelik!..
Bu "yürüyen para", CHP'de mi kaldı, yoksa Yeni Parti'ye mi 'yürüdü' bilmiyoruz. Tek bilinen şey, Özgür Özel'in has adamı olduğudur.
Efendim vakti zamanında Özgür Özel, "yürüyen para" İlkay'ı tanıtırken öve öve bitirememiş;
"İlkay'ı tanımıyorsunuz siz. Verin ona İçişleri Bakanlığı'nı, yönetir..."
He ya tanıdık. İçişleri Bakanı olaydı (Hafazanallah) gördüğüne 'yürürdü' bu adam. (Yine ülke olarak ucuz atlatmışız!)
Ee..,bi'şey diyon mu eski CHP'li Yeni Parti Başkanı..
Rüşvet soruşturması kapsamında tutuklandı, "ben yürüyen parayım bebeğim" diyor. İlkay Başkan'ın bu yürüyüşü de siyasi mi yoksa! Meşe mi, odun mu, kayın mı!

12