Babıali şavalakları!..

Bendeniz 1 saat 45 dakika süren sunumu Haliç Kongre Merkezi'nde takip ettim...

Projelerini tek tek ve tüm detaylarıyla anlattı Murat Kurum. 'Müjde yağmuru' desek abartmış olmayız.

5 yıl içerisinde açılacak tüneller, trafik yükünü azaltacak yollar, köprüler, kavşaklar, yeni metrobüs hatları, İspark, taksi sorunu, deniz ulaşımının 2 kat artırılması, ihtiyaç sahibi emeklilerden öğrencilere, gençlere ve dahi yeni evleneceklere verilecek desteklere kadar sosyal belediyeciliğe dair müthiş vaatler...

Bu kadar değil elbette. Projelerin sadece başlıklarını yazsak bu köşeye sığmaz.

O yüzden müjde yağmuru diyorum.

Muhalefetin canını sıktı elbette.

2019'da seçimden hemen sonra söylemiş ve ardından sıkça tekrarlamıştım.

CHP belediyeciliğinin çok denenmişi vardır, şimdiye kadar hiç farklı bir sonuç alınamamıştır. Buna rağmen İstanbullu; 'Bi'şey deniycem' dedi. Denedi ve hep beraber gördük.

Şimdi burada CHP'nin (adet üzere) İstanbul'un nasıl batırdığını, kaç sene geriye götürdüğünü, Eko'nun egosunu, değil yerine getirmek yanından bile geçmediği vaatlerini, tabure, oturak vesaire dahil gördüğü her koltuğa talip olduğunu, antrikotunu, kalkanını, tatilini, 'basit'ini yazmaya başlarsak değil bu köşe, onlarca köşe yetmez. 5 yıldır yaza yaza bitiremedik yahu!..

Böyle olacağını da milyon kere söyledik. Keramet bizde değil.

CHP çalışmaz, üretmez, hizmet etmez. Atatürk tüccarlığıyla geçinip gider.

CHP'nin en çalışkanı Eko (kendi öyle diyor), 'tatilin kendisine çok yakıştığını' söyleyip 'temel atmama töreni' düzenleyen kişi olarak Türk siyaset tarihine geçmiştir. En çalışkanı!..

Hizmet siyaseti, sosyal belediyecilik Erdoğan'la başlayan bir süreçtir. Vaat edilen yapılır. Ve bunu Erdoğan'a oy veren ya da vermeyen her vatandaş bilir. Çünkü yaşamıştır.