Gururumuz Enver Yıldırım

Türk eskrim tarihinin, hiç tartışmasız son yıllardaki en başarılı sporcularından Enver Yıldırım, kota alma mücadelesi verdiği Paris 2024 Olimpiyat Oyunları öncesi, ilkler serisine bir yenisini daha ekledi. Elde ettiği tarihi madalyalarla bu branşın öncü sporcusu olma yolunda ilerleyen ve geriden gelecek gençlerin hedef belirleyeceği başarılara uzanan Enver Yıldırım bu kez 'Dünya Kupası' sahnesindeydi. Dünya Kupası serisi, Macaristan etabında milli sporcumuz bronz madalya kazanarak tarih yazdı. 28 yaşındaki eskrimci, bu organizasyonda büyüklerde ilk madalya kazanan Türk sporcu unvanını aldı.

Haberin Devamı

2017'de başlayan 'ilk'ler serüveni...

Aslında Enver Yıldırım için, bu branşla tanıştığı günden bu yana Türk eskrim tarihine hep ilkleri ekleyerek ilerlemişti. Kılıç disiplininde mücadele eden milli sporcumuzun tarihi serüveni, 2017'deki Dünya Üniversite Yaz Oyunları'nda başlamış, elde ettiği 2.'likle bu organizasyondaki ilk eskrim madalyasını Türkiye'ye kazandırmıştı. 2021'de Orleans Grand Prix'ini 8. sırada bitiren Yıldırım, Türk Eskrim tarihinde erkekler kılıçta en iyi grand prix derecesini elde etti.

Haberin Devamı

Her yıla bir tarihi başarı ekledi

2022 Avrupa Şampiyonası'nda, Muhammed Anasız, Tolga Aslan ve Kerem Çağlayan'ın yer aldığı, Enver Yıldırım önderliğindeki Erkek Kılıç Milli Takımımız, Fransa'yı yenerek bronz madalya kazandı. Türkiye böylece büyüklerde ilk Avrupa madalyasına kavuştu. 2023 Avrupa Bireysel Eskrim Şampiyonası'nda 27 yaşındaki milli sporcu bir ilke daha imza attı. Avrupa üçüncüsü olan Enver Yıldırım, Türk eskrim tarihinde büyüklerde ilk bireysel Avrupa derecesini elde ederek tarihe geçti. 2024 Dünya Kupası serisi Macaristan etabında da Enver Yıldırım 3.'lük kürsüsüne çıkarak, büyüklerde ilk Dünya Kupası madalyasının sahibi oldu. Milli sporcumuz kürsüye giden yolda, tablo-16'dan itibaren sırasıyla İtalyan rakibi Giovanni Repetti'yi 15-14, çeyrek finalde de dünyanın 10 numarası, bir diğer İtalyan Luigi Samele'i 15-14'le geçti. Milli sporcumuz yarı finalde ise Macar rakibi Andras Szatmari'ye 15-7 yenilip, final şansını yitirse de 3.'lük kürsüsünü garantilemişti.

40 yıllık hasreti bitirmek için yola devam