Düğüm son hafta çözülecek!

İlk yarıdaki hakem tam bir felaketti. Hiç olmazsa böyle önemli, final anlamına gelen bir maçta tarafsız, objektif olmalı hakem değil mi Ama öyle olmadı. Fenerbahçe 11 kişiyle , Galatasaray gizli oyuncu(!) hakemle birlikte 12 kişiyle sahaya çıkmışlardı sanki.
Djiku'ya ikinci sarı kartı çıkardı ve resmen maçın gidişatını değiştirdi Arda Kardeşler. Oysa Djiku'ya bu kartı çıkarıyorsan, bundan çok önce 4'te Fred'e Mertens'in, 9'da Szymanski'ye Barış Alper'in ve 16'da Ferdi'ye Kerem Demirbay'ın yaptıklarına haydi haydi sarı kart çıkarmalısın Arda bey kardeş. Tabi, tarafsız ve objektifsen. Çünkü, bu faüllerin tamamında Feberbahçeli futbolcuların ayağına bastı sarı kırmızılı futbolcular. Dolayısıyla ağır bir kararla Feberbahçe'yi eksik bırakarak korakor, onbire onbirbir maç izlemekten yokdun bıraktı futbolseverleri hakem ne yazıkki. Neyseki ikinci yarıda yüreği "Cız" etmişçesine daha adil bir şekilde maçı yönetti Arda Kardeşler.

Haberin Devamı

Hakem objektif olunca, maç resmen satranca dönüştü iki takım arasında. Bir kişi eksik olmasına rağmen taktik ve stratejide alan savunmasını başarıyla hayata geçiren Fenerbahçe hep bir adım önünde oldu Galatasaray'ın. Deyim yerindeyse on kişi kaldıktan sonra onbir kişilik oynayarak, birlikte düşünüp hareket edek rakibinin elinini ayağını birbirine dolaştırdı sarı lacivertli futbolcular. Hem de yakın temaslı oynayarak ve her gediği kapatacak denli. Öyleki, korner, şut, pozisyon dahil hep önünde yer aldı rakibinin, hem de deplasmanda. Şüphesiz, Galatasaray'ın çoğunlukla yaptığı boş koşularda taraftarının gereksiz yere yarattığı gerginlikte önemli bir etken oldu.