Batshuayi ve Henrique zamanı!

Fenerbahçe gibi bir takımın teknik direktörü çok yönlü olmalı, çok yönlü düşünmeli diye düşünüyorum. Kesinlikle tutucu olmamalı, her durumda tüm ayrıntıların ayırdına varmalı misal.

Haberin Devamı

Edin Dzeko 4, 7, 10'nuncu dakikakarda arkadaşlarının nefis ara paslarında topla buluşmakta sorun yaşadı, bir diğer deyişle geç kaldı her defasında. 40 ve artı 48 de kaleciyle karşı karşıyayken golü bulacak vuruşlar yapamadı keza. Oysa aynı Dzeko 33, 34 hatta 35 yaşlarında olsa bu olumsuzlukların hiç biriyle kahrolmazdı sarı lacivertli taraftarlar uzun süre. Suç kimin Kesinlikle İsmail Kartal'ın. Çünkü, artık yeterince beyninin emirlerini yerine getiremiyor Dzeko'nun vucudu ne yazıkki. Yetmezmiş gibi benzer sorunları bulunan Dusan Tadiç de Dzeko'yla aynı anda sahada uzun süre yer alınca Fenerbahçe bir hatta bir buçuk kişi eksik kalıyor maalesef. Dolayısıyla ve en kötüsü de bu kadar önemli pozisyondan sonuç alınmayınca panik başlıyor ve hızlı oyunun yerini telaşlı tercihler avucunun içine alıyor sarı lacivertli futbolcuları deyim yerindeyse.

Haberin Devamı

İşte biraz da bu nedenle neresinden baksanız enaz bir elin parmaklarından da fazla pozisyon bulan sarı lacivertliler ancak bir penaltı golüyle üç puana ulaşabildi. Hem de ikinci yarının tamamını bir kişi eksik oynamak zorunda kalmışken Başakşehir.
Halbu ki, İsmail Kartal'ın yanında oturan Lincoln Enriuque gibi uzaktan gollük vuruşlar yapabilen bir usta var. Keza solda Dusan Tadiç'ten daha yararlı olabilecek bir Joshua King var. Ama nedense Samsunspor maçında da yaptığı gibi işi oluruna bıraktı Sayın Kartal. Oysa herşey ayan beyan ortada. Misal, Tadiç'in yerine Lincoln Henrique, Dzeko'nun yerine de Michy Batshuayi bu takımın onbirinde sahaya çıkmalı artık.