Rakip bu kadar küçümsenemez!

Fenerbahçe bu grubun favori takımı, kimsenin buna itirazı yok. Kazanmak için askerlerin varlığı ve önemi yadsınamaz, buna da eyvallah. İyi de stratejik karşılaşmalarda Generallerin rolü ve önemi de bu denli inkar edilemez. Maalesef, dün akşam sahaya sürdüğü 11'le bu gerçeğe nanik yaptı Sayın İsmail Kartal.
Elbette bu kadar kaliteli ve geniş kadroyla rotasyon lüksü var İsmail Kartal'ın. Ama "Vur denince öldürmek" anlamına gelmemeli böylesi bir lükse sahip olmak ayrıcalığı. Aksi halde, bu biraz da rakibi, yani Spartak Trnava'yı küçümsemek anlamına gelir ki, affedilmez bir hata olur böyle bir şey olsa olsa.
Buyurun, dün ne yaptı koca ilk yarı boyunca Miha Zajc Gözlerimizi gerçek karşısında kapamaya gerek yok; sıfır katkı. Dusan Tadiç yok, Sebastian Szymanski yok, Fred yok. E, bari hiç olmazsa İrfan Can Kahveci olsun bir zahmet. Çünkü, çok güçlü ordular bile Generalsiz başarıya ulaşamaz. Yani, rotasyona evet, ama abartıya hayır, hemde her zaman ve her konuda.
Nitekim, dün akşam Fred, Szymanski ve Alexander Djiko oyuna dahil olana kadar kadro kalitesinin gereğinin kıyısına bile ulaşamadı Fenerbahçe. Artı, bu değişiklikler yapılana kadar eğer İrfan Can Eğribayat müthiş oynamasa belki de geriye düşecekti koca Fenerbahçe bu üçüncü sınıf rakip karşısında.
Dün akşam uzun süre yedek kaldığı halde forma şansı bulduğu her maçta oynadığı oyun ve attığı gollerle takımına önemli katkı sunan Joshua King'i kutluyorum. Buna karşılık 3'te, 16'da, 44 ve 80'nde tam bir bencillik örneği olarak daha müsait arkadaşlarını görmezden gelen Michy Batshuayi'yi ise kınıyorum. Bence ya hizaya getirilmeli, kendisine Fenerbahçe büyüklüğü enikonu ezberletilmeli yada en kısa zamanda bileti kesilmeli. Çünkü, artık her fırsatta takım ruhunu zedeliyor tutum, davranış ve sahadaki tercihleriyle.