ÖZBEK VE KOÇ İSTERSE...

Bir hayalim var

Olur mu bilmem benimki sadece bir hayal...

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek ve Fenerbahçe Başkanı Ali Koç gereksiz söz düellosu iki kulübün enerjisini tüketip taraftarlarını anlamsız gerginliğe sürüklemek yerine bu oyunun güzelliklerini öne çıkararak marka değerini güçlendirecek sembolleşecek bir hareketi başlatmaları.

Zor biliyorum ama iki başkan Özbek ve Koç isterse neden olmasın
BUYURUN FAİR PLAY ŞÖLENİNE

Gönlüm istiyor ki; ülke futbolunun lokomotiflerinden Galatasaray ve Fenerbahçe'nin muhtemelen önümüzdeki Nisan ayında oynayacakları Süper Kupa finali her manada dünyaya örnek olacak bir Fair Play şölenine dönüşsün.

Bu konuda tarihi iki kulübün sporun ruhuna uygun dostluk, kardeşlik, iyi, güzel ve erdemli oyunu milat haline getirmesi konusunda sorumlulukları büyük. Bunun gözardı edilmesi ve yine ''sen... ben'' kavgasının alevinin körüklenmesi hem furbolumuzu yaralar hem de spor kültürümüzün üstünde kara bir leke oluşturur.

Malum; Süper Kupa finalinin yurt dışında oynanması gibi çok önemli bir proje maalesef yanlış anlamalar ve anlaşılmalar sebebiyle büyük bir hayal kırıklığına dönüştü.
NELER KAÇIRDIK NELER

Hatırlayın lütfen; futbola Çin'den sonra en büyük yatırımı yapan ve 2032 Dünya Kupası'na ev sahipliğini üstlenecek olan Suudi Arabistan'da geçen yıl 29 Aralık'ta oynanması planlanan Süper Kupa finalinin nasıl bir kaosa yol açtığını ve ülke futbolu adına önemli potansiyel kazanımların çöp olduğunu.
Finalin temsil, tanıtım, gösterim hakları, transfer, sportif ürün ve sponsor gelirlerini artırmak ve yeni pazarlara açılmak adına neler kaçırdığımızı.
Oysa Avrupa boyut atlamış çok farklı konuları tartışıyor.
A22 Sports Management isimli şirketin desteklediği, Real Madrid'in başını çektiği Avrupa Süper Ligi projesi ile İspanya hem futboldaki nüfuz haritasını genişletmek hem de pastadan aslan payını almak için amansız bir çaba içinde.
AVRUPA SÜPER LİGİ

İlk kez Nisan 2021'de kamuoyuna duyurulan Avrupa Süper Ligi için oluşan tepki nedeniyle geri adım atılmıştı. Avrupa Adalet Divanı aralıkta aldığı kararla UEFA turnuvaları dışında organizasyonlara katılacak takımların cezalandırılamayacağına hükmedince bu proje tekrar gündeme taşındı. Öyle ki Barcelona Başkanı Joan Laporta, Avrupa Süper Ligi'nin gelecek sezon oynanabileceğini dillerdirdi ve bazı kulüplerin lige katılmaya hazır olduğunu iddia etti.