Ve Mourinho farkını gösterdi
Okan Buruk yönetimindeki Galatasaray düşüyor, Jose Mourinho yönetimindeki Fenerbahçe yükseliyor. Oysa sezon başında rüzgâr tam tersine esiyordu.
İşte o günlerde futbolun çok bilenleri Jose Morinhou'yu yerden yere vururken bu satırların yazarı; ''Kalite kalitedir. Kazanmadık kupa bırakmayan Portekizli teknik adama maharetlerini gösterebilmesi için süre tanıyın, hemen yerden yere vurmayın!'' diye yazmış, TGRT EU'daki Futbol Ekstra ve TGRT FM'deki programda da sürekli bunu vurgulamıştım.YA GALATASARAY DERBİYİ KAZANIRSANe oldu Rüzgâr tam tersine döndü, değil mi
''Galatasaray, Fenerbahçe derbisini kazanırsa yine aynı şeyleri mi yazacaksınız'' diye mırıldandığınızı duyar gibiyim. Doğrudur aynı görüşü yine seslendireceğim; tıpkı önceleri yazdıklarım gibi.İşte o tesbitlerTarih 22 Kasım 2024''Jose Mourinho ile sezon sonu gelir mi Fenerbahçe'nin hâli ne olacak'' diye sorulduğu günlerde sarı lacivertli renklere gönül verenlere sabır tavsiyesinde bulunmuş ''Telaş ve stres yapmayın, bu ikisi Fener'i bitirir. Jose Mourinho'ya güvenin.'' diye yazmıştım.Ne olduOĞUZ AYDIN VE YUSUF ONUN ESERİ
Dört gün sonra da Portekizli teknik adamın Fenerbahçe ve Türk futbolu adına ''model olabilecek'' uygulamalarını anlatmış; ''Oğuz Aydın'ı ben geliştirdim. Fenerbahçe'ye kazandıracağım onun gibi daha çok Türk oyuncusu var. Yusuf Akçiçek de onlardan biri'' sözlerine yer vermiş ve ''Mourinho'nun bu misyonunu çok önemsiyorum. Sarı kanarya kendi yıldızını parlatmazsa borç da bütçe açığı da daha da büyür. Oyuncu kazanımları şampiyonluk kadar önemli.'' diye vurgulamıştım.
SZYMANSKİ'Yİ HIRSLANDIRDIPortekizli teknik adam Szymanski'yi o dönem kulübeye çekip sarı lacivertli formayı Kayseri'de iki gol bir asistle herkesi büyüleyen Oğuz Aydın'a vermek suretiyle Fenerbahçe'ye hem hızlı bir kenar oyuncusu kazandırdı hem de takım içi rekabeti güçlendirerek Anderlecht zaferinin kazanılmasında ciddi pay sahibi olan Szymanski'yi hazırlayıp yeniden takıma monte etti.