Kocaman yürekli Kerem

Fenerbahçe'nin son dakika penaltısını kaçırmadı da, kaçırabilir miydi? Kerem'in yüreği yoksa, bu sezon tamamlanmış olabilir miydi?

Özet Bu özet koseyazarioku.com tarafından üretilmiştir

Yazar, Fenerbahçe'nin Beşiktaş derbisinde son dakikalarda kazandığı penaltıyı değerlendiriyor ve Kerem'in bu kritik anlardaki yürek gösterişini alkışlıyor. Ancak yazı, Fenerbahçe'nin ilk yarıda attığı dört büyük gol pozisyonunun bir derbi maçında çok fazla olduğunu ve tesadüflerin bu kez Fenerbahçe'nin tarafında döndüğünü vurgulayarak, şampiyonluk ümitlerinin ne kadar kırılgan olduğunu ortaya koyuyor. Peki, bu tür maçlarda başarı sadece yürek ve talentin sonu olmayan çabadan mı, yoksa çok şanstan mı geliyor?

Dakika 108. Fenerbahçe penaltı kazanıyor ve topun başına Kerem geliyor.

Diyeceğim şu. O dakikada yani uzatmanın son dakikasında böyle bir penaltı atışını kullanmak için kocaman bir yürek gerekir. Penaltıyı kaçırsa Fenerbahçe sezonu bitirecek ve bu hafta eline gelen altın fırsatı tepecekti.

O penaltıyı kullanmayı hiç kimse istemezdi. Ayrıca kaçırsa belki de bu sezonun kaçan şampiyonluğun tüm bedeli bu oyuncuya yüklenecekti. O yüzden Fenerbahçe'ye hakkı olan galibiyeti getiren Kerem'e taraftarlar ne kadar teşekkür etse azdır.

Fenerbahçe aslında maça önde başlayabilirdi. Daha 20. saniyede Nene öyle bir gol kaçırdı ki inanılır gibi değildi. Ev sahibi oyuna hakim gözükmesine rağmen Beşiktaş çok tehlikeli ataklar geliştirdi. Ancak Ederson'un gününde olması Beşiktaş pozisyonlarının heba olmasını sağladı.

Fenerbahçe bu yarıda orta alanı çok çabuk geçti. Beşiktaş'ın hücumda kaybettiği toplar ile Nene, Musaba ve Talisca hızları ile rakip kaleye yüklendiler. Ancak tabii bu şekilde hızlı oynarsan mutlaka bir santrfora ihtiyaç oluyor. Olmayınca da bazı pozisyonlar kaçtı, bazılarında ise pozisyona girmeden topu kaybettiler.

Asensio'nun sakatlanması ise Fenerbahçe için tam bir şoktu. Onun sihirli ayaklarını kaybetmek takımın son tercihlerde bol bol pas hatasına neden oldu. Ancak şunu da belirtmek lazım. Kante orta alanda geldiği günden bu yana en iyi oyununu oynadı. Hem savunma da hem hücumda çok etkiliydi.