Sevda yangını!

ÇOK şeyleri kaybediyoruz da ne önümüze bakıyoruz ne ardımıza.
Dünyadaki arı sayısının yüzde elli azalmasının nasıl bir tehlike oluşturduğu gerçeği kimin ilgisini çeker ki! İki takımdan birinin işine gelmeyen bir pozisyon kadar!
Bu sezon şampiyon olmanın kolay bir tarafı var, çünkü sadece iki takım mücadele ediyor. Ama bunun psikolojik bir baskısı var, en ufak kayıplardan bile korkuluyor.
O yüzden puan cetvelindeki rakiple yarışırken, sahadaki rakiplere karşı verilen mücadelede bazen panik havası yaşanıyor.
Kolay ve farklı kazanılan maçlar geride kaldı. Sanırım daha zorları da sırada!
Dipnot: Kazanılan maçlarda yenilen gollerden dersini almayı reddedenlerin inadı berbat sonuçlar doğurabilir.
H H H
Sezonun ilk haftalarında izlediğim Fenerbahçe için kullandığım cümle;
"bir takım savunmasını güçle, orta alanını üreticilikle ve rakip hattını da organik zenginlikle besliyorsa, takımın ruh bulması da kaçınılmaz oluyor farkı bulması da." O maçlarda en çok öne çıkan adam Szymanski ve Dzeko'ydu. Sonra ikisinde de bir şeyler eksildi. Ama Fenerbahçe'de eksikleri onaran ve öne çıkan adam çok.
İrfan Can Kahveci'nin bu sezon takıma katkısı yabancılardan çok önde.
Ayrıca takımda bir şeyler ters giderken sahne almak ve sonucu belirlemek önemli. O sahnede de Cengiz Ünder'i izledik. İsmail Yüksek'in gününü yakaladığı zaman başka bir Fenerbahçe gerçeğindeki payı büyük. Ama Ferdi Kadıoğlu gibi bir oyuncuya nasip olmak büyük şans.
Savunmadaki onarım henüz bitmese de Fenerbahçe'nin kadro zenginliğinin ve bireysel yetenek konusundaki farklılığının gelecek maçlarda belirleyici olacağına inanıyorum.
H H H
Galatasaray'da Icardi sakatlığı nedeniyle masal kahramanı havasından uzaklaştı ama ne olursa olsun Icardi'nin başkalığı her an dışa vuracaktır.
Son maçlarda dikkat çeken adam Barış Alper Yılmaz. Sahada yeteneği bile sollayan mücadelenin sihrini gösteriyor. Yabancılardan beklenen verim alınamadı dersek sadece Zaha'nın ummadık anlardaki gösterisini ayrı tutabiliriz. Ama Abdülkerim Bardakçı olmadığı zaman Galatasaray savunmasında "bir şeyler de yok oluyor!" Galatasaray'da Kerem Aktürkoğlu'nun rakip savunmayı yıkma konusundaki hızının, şampiyonluk iklimindeki Galatasaray için önemli olduğunu da tırnak içine almalıyım.