Krallar önde gider!

Fenerbahçe bu sezon ligde puan kaybında "düşmemiş tek kale!" Bu bir tesadüf değil. Bir takım savunmasını güçle, orta alanını üreticilikle ve rakip hattını da organik zenginlikle besliyorsa, takımın ruh bulması da kaçınılmaz oluyor farkı bulması da.
O yüzden bu sezon ligde seyrine doyum olmayan tek takım Fenerbahçe.
Rakibe baskıyı koşulsuz kabul ettiren sıkı dostlar Hatayspor karşısında maçın her anında galibiyete koşarken, hem göze hem tabelaya yakıştılar.
Pazar gecesi Fenerbahçe'yi bir tabloya yerleştirmem gerekirse, ressam olarak da İsmail Kartal'ın imzasını atmam gerekiyor. 10 maçlık serinin eser sahibini de kutlamak gerekiyor çünkü.
Hatayspor'u da yabana atmayalım, ligin birçok takımından kaliteli bir duruşları var. Attıkları iki gol de jeneriklikti.
H H H
Fenerbahçe'de futbolcuları tek tek ele alsak, hiçbirinde kusur bulmak mümkün değil. İrfan Can Kahveci yeteneğini konuşturmanın ne kadar değerli olduğunun farkında. Hikayesini yeniden yazıyor.
Szymanski hiçbir pozisyonun arkasına gizlenmeden öne çıkan harika bir golcü.
Bu sezon benim adamım İsmail Yüksek. Hem süpürücü hem iz sürücü. Yüzüne yediği dirseğe kart göstermeyen hakeme baktım da "Volkan Bayarslan'ın düdüğünün arkasına gizlediği zalim bir yanı olmalı" dedim.
Dzeko, narsizmin pençesine düşmemiş alçakgönüllü bir halk adamı. Rakip futbolcu sakatlanıp yerde yatarken Becao'nun gösterdiği kaba tavırla, Dzeko'nun gösterdiği incelik arasındaki farka baktım da "bazı golcüler sadece kral olmak için değil, insanlığa yollar döşemek için bu dünyaya gelmişlerdir" dedim.
Volkan Demirel'in ve Hatayspor'un Saracoğlu'nda çiçeklerle ve alkışlarla karşılanması "adam olana" nelerin yakıştığının resmiydi. Hatay'a kattıklarıyla ve sahadaki duruşuyla Volkan Demirel bunları iliklerine kadar hak ediyor.
H H H
Galatasaray, 60 dakika 10 kişi oynayan Beşiktaş'ı zor yendi. Biraz mücadele etti, biraz pozisyona girdi, Beşiktaş'ın 10 kişi kalmasıyla biraz da rehavete girdi. Yediği golden sonra çıkmaza da girdi ama imdadına penaltı yetişti.
Beşiktaş'ın uzatma dakikalarında Rosier ile kaçırdığı pozisyon, gelecek maçlarda Galatasaray için "tehlike anonsu" yerine geçmeli.