Anlaşma belki ama çözüm hiç yakın değil

ABD Büyükelçisi Tom Barrack'ın densizlikleri bir tarafa, Trump'ın kendisi de ne dediğini zaman zaman bilmiyor gibi! 21 maddeli barış planı hazırlıyor; ama uluslararası şirketlerin Siyonistlerin Gazze'den güvenlik verilerini çalmasını önleme kararını iptal ettiriyor. Yani İsrail, Gazze'de telefonu veya bilgisayarı olan her bir kişinin ne yaptığını, nerede bulunduğunu takip etsin, nerede kalabalık, çoluk çocuk varsa öğrenip orayı bombalasın! Yeter ki Netanyahu, Filistin'i Filistinlilerden arındırma uygulamasına devam etsin.

ABD'nin saygın yayın kurumlarından New York Times, Trump'ın "gizli bilgileri sızdırdığı" iddiasıyla Federal Soruşturma Bürosu (FBI) eski başkanı James Carey'i mahkemeye vermesini Adalet Bakanlığı'nın tarafsızlığına açıkça gölge düşürdüğü için kınıyor. Sosyal Sigortalar Kurumları'nın ortak yönetime getirdiği (ünlü TV programcısı) Doktor Mehmet Öz, Trump'ın ve Sağlık Bakanı Robert Kennedy'nin iddia ettikleri gibi, ağrı kesici Tylenol'un hamilelerin "otistik" bebek doğurmasına yol açtığı iddiasınıkibarca ama kesinlikle, yalanlıyor. Salon dergisi, Trump'ın "insandan çok, bir karakter, bir tür performans sanatçısı" olduğunu ilan ediyor. Sınır Güvenliği Dairesi'ni yasaya riayete davet eden savcılar,Trump tarafından o saat görevden alınıyor.

Özetle Trump, "Büyük Amerika" sloganıyla topladığı MAGA destekçileri için "heyecan verici lider", ama seçimi kazanması için milyarlarca dolar bağış yapan Siyonist gruplar için "elverişli bir alet." Türkiye'ye, bölgesinde artan etki alanına ve savunma ve dış politikada bağımsızlık yolundaki hızlı kazanımlarına uygun şekilde önem veriyor olması, sadece kurnaz bir siyasetçi olduğunu gösterir.

Gazze'deki soykırımını durdurmak (!) için önerdiği 21 maddelik plan ise onun hâlâ etkisinden kurtulmak için çabaladığı ABD Derin Devleti'nin aletleri NeoCon ve müdahaleci çetenin elinden kurtulamadığının kanıtı. Bir devlet olarak, tanınmış sınırlar içinde bütünlüğü teminat altında, başkenti Doğu Kudüs olan Filistin kurulup, BM'nin tam üyesi olmadan Gazze'de barışın sağlanması mümkün değilken, Trump'ın bir yandan uluslararası savaş suçları sanığı Netanyahu'ya zırhlı greyder ve iş makinası göndererek, bir yandan çözüm önerisi paketleri hazırlaması, Derin Devlet elindeki esaretinin sürdüğünü gösteriyor.

Trump ve Gazze sorununa çözüm arayan ve bu amaçla Filistin'i tanıma yarışına giren hükumet başkanları, Hamas'ı bir halkın varlık mücadelesinin aracı, sivil veya asker, İsraillileri rehine almasının bir saldırı değil, savunma mücadelesi olduğunu görmeleri gerekir. 21 maddelik Trump planının bu zihniyetle hazırlanmadığı, birinci maddesinden bellidir: