Küresel Çözüm Platformunun faydaları

Küresel Çözüm Platformu, özünde dünya üzerindeki tüm Türk STK ve derneklerini birbirleriyle iletişim haline geçirip ortak faaliyetler yapmasını sağlamak, bütünleşmesini sağlamak, hem de STK'lardaki insanlara Türkiye'ye ve dünyanın dört bir yanında yaşayan Türk vatandaşlarına katma değer sağlamayı amaçlayan bir organizasyondur. Küresel Çözüm Platformu sadece memleket dayanışması olmayıp aynı zamanda bütünsel bir ekonomik işbirliğini destekleyen bir yapı oluşturmayı hedeflemektedir.

Bu kapsamda Küresel Çözüm Platformunun faydalarını şöyle analiz edebiliriz: -Dünyanın her yerindeki Türkler birbirleriyle güven içerisinde kolaylıkla iletişim kurabilecek ve ticari faaliyetlerde bulunabilecek. -Bu iletişimden dünyada Türkiye adına çok büyük bir lobi gücü olacak -Diyelim ki; Malatya'da bir vatandaşımız Amerika'da veya Afrika'da iş yapmak istiyor. Bu bağlantılarını ve ticaret köprülerini Küresel Çözüm Platformu üzerinden dünya üzerindeki STK'lardaki kişilerle irtibat kurup yapabilecek.

Sosyal sorunlarla ilgili hazırlanan projeler tüm dünyadaki STK' lar aracılığıyla yaygınlaştırılabilecek.-Türkiye'deki yabancılar ve onların oluşturduğu STK'lar ile kurulan işbirlikleri ile aktif ticarette rol almaları sağlanacak ve Türkiye'deki ürünlere daha fazla pazar bulunulmuş olacak.

Türkiye'deki okul ve öğrenci yurtlarına öğrenci kazandırılmış olacak. Bu sayede kısa sürede döviz girdisi sağlanacak, uzun dönemde ise ülkemizde okuyan öğrencilerin mezun olduktan sonra dönecekleri ülkelerinde ülkemiz adına da müthiş bir lobi kazanımı olacak.-Dünya üzerindeki tüm Türk basın Birliği sağlanmış olacak.

Küresel Çözüm Platformu, Türkiye'nin interaktif, dinamik ve iletişimi güçlü STK'ların bir araya gelerek dünya üzerinde Türkiye'yi çok daha nitelikli bir noktaya taşımak, bu noktadan çok daha ileri hedeflere götürmek amacıyla yaklaşık bir senedir faaliyetlerine devam ediyor. Bu çerçevede kardeş ülkelerimizin iş adamlarını ülkemizde ağırlayarak, ülkemizde yatırım yapabilmelerine, ülkemizle ticaret köprülerinin oluşturulmasına yönelik olarak lobi faaliyetleri yürüttük. Bu iş insanlarına öncü olduk.

Gebze Organize Sanayi Bölgesine yaptıkları geziye biz de aktif olarak katılarak onlara ülkemizdeki yatırım imkanlarını anlatma fırsatı bulduk. Bildiğiniz gibi Türkiye'nin en büyük problemi, gayri safi milli hasılasındaki döviz açığıdır. Bu döviz açığının bir şekilde kapatılmasına yönelik olarak sivil toplum örgütlerinin de ellerini taşın altına sokması gerekmektedir. İşte Küresel Çözüm Platformu, ülkemizdeki STK'lar ile dünyadaki Türk derneklerinin bir araya gelerek oluşturacağı enerji ve sinerjiden ülkemize nitelikli bir katma değeri sağlayacak organizasyonları önümüzdeki süreçte de yapmaya devam edecektir.

Diğer yandan ülkemiz adına oluşturulacak lobi gücünde dünyadaki basın organlarının da iletişimini ortaya koyup, ülkemiz adına önemli bir lobi faaliyeti sağlanacaktır. Türkiye, bugün bölgesinde diplomatik olarak sözü dinlenen, aktif olarak rol alan, dünyadaki sorunlara yönelik çözüm önerileriyle katkılarını ortaya koyan bir ülkedir. Küresel Çözüm Platformu, Türkiye'nin dünya üzerindeki aktif rolüne de, diplomatik olarak sunduğu girişimlere de STK'lar vasıtasıyla katkısını ortaya koyacak nitelikte çalışmalara imza atan bir yapıdır. Dünya üzerinde Türkiye, ne kadar büyük bir aktörse, Küresel Çözüm Platformu da iletişim halinde olduğu dernekler ve STK'lar ile Türkiye'nin bu aktif rolüne katkıda bulunarak önemli bir görevi icra etmektedir.