Küresel Çözüm Platformu ve eğitim

Özünde dünyadaki tüm Türk derneklerini bir araya getirmek, onların oluşturacakları enerji ve sinerjiden ülkemize katma değer sağlamak olan Küresel Çözüm Platformu kurulduğu günden bu yana nitelikli projeler üretmeye, bu projelerini yürürlüğe koymaya devam ediyor. Küresel Çözüm Platformu kurulduğu ilk günün heyecanıyla oluşturduğu bu nitelikli projeleriyle ülkemize katma değer sağlamak, ülkemize yabancı ülkeler nezdinde lobi gücü oluşturmak ve bu lobi gücünü ülkemizin bölgesinde oyun kurucu rolüne katkıda bulunmasına sağlamak için çalışıyor, çabalıyor.

Küresel Çözüm Platformunun, sosyal, kültürel, gastronomi, fuarcılık, ticaret köprüleri noktasındaki bağlantılarımız ve kontaktlarımız artık ete kemiğe bürünmüş durumda. Önümüzdeki süreçte bunların verimini fazlasıyla alacağımıza inanıyorum. Küresel Çözüm Platformu kurucusu olarak eğitim konusunda özel bir çalışma ve açılım yapmaktayız. Bu çerçevede neler yapıyoruz

Türkiye'ye ve dünya üzerindeki Türklere bu projelerimizin ne faydası olacak bu yazımızda bunları teferruatlı şekilde anlatmak istiyorum. Öncelikle Türkiye'deki üniversite sayısının son 20 yılda nereden nereye geldiğine bakalım. Benim öğrenciliğim döneminde sayısı 29 olan üniversite sayısı son 20 yılda 208'e çıktı. Bugün neredeyse Türkiye'nin her ilinde nitelikli şekilde üniversiteler var. Özel üniversiteler var, devlet üniversiteleri var. Bu üniversitelerin kendilerine ait yerleşkeleri var, yurtları var.

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın geniş vizyonunda ülkemizdeki üniversitelerin sayısı artarken, öğrencilerimiz de istedikleri üniversiteye istedikleri yerde gitme ve eğitimlerini görebilme imkanlarını sahip oluyorlar.

Hatta bir çok öğrenci eskisi gibi bölümlerini bulamadıkları ve yabancı şehirlere göç etmek zorunda kaldıkları dönemleri geride bıraktı. Bir çok nitelikli üniversite ülkemizin farklı şehirlerinde faaliyet gösterirken öğrenciler de belki de yanıbaşındaki illerde olan bu üniversitelerde eğitim görme fırsatlarını yakalamış oldular. Diyebiliriz ki, üniversite eğitiminde Türkiye çağ atladı...

Kalifikasyona sahip öğrenciler yetiştirilmeye başlandı. Biz de bu gelişim ve değişim paralelinde Küresel Çözüm Platformu olarak ülkemizdeki bu nitelikli üniversitelere yurt dışından öğrenci kazandırmak için çalışma planlarımızı yapmış bulunuyoruz.

Bu sayede neler olacak 1-Türk Üniversiteleri daha çok rağbet görecek kendilerini daha çok geliştirmeye çalışacak. 2-Kısa sürede ülkemize bu öğrenciler sayesinde müthiş bir katma değer sağlanmış ve döviz girdisi olacak. 3-Kısa vadede gelecek olan öğrenciler yurt, yeme içme, alışveriş gibi öğrencilik ihtiyaçlarını gidermek isteyecekler bu da daha fazla döviz girdisi oluşturacak. Bu sektörler de kendisini geliştirmeye çalışacak. 4-Orta vadede gelen öğrenciler küresel çözüm platformu Network için de olan iş insanları dernekleriyle kontaktlar kurup ticaret yapabilecekler. 5-Uzun vadede bu üniversitelerden mezun olacak öğrenciler kendi ülkelerinde işadamı bürokrat gazeteci televizyoncu politikacı olacak ve bu durumda müthiş bir lobi gücü elde etmiş olacağız.