Ataşehir'i marka yapacak projeler

31 Mart yerel seçimleri için AK Parti'den belediye başkan aday adaylığımı açıkladığımı kaleme almıştım. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, tensip buyurur, adaylığımı açıklar, aziz milletimiz de bendenizi Ataşehir'e belediye başkanı seçerse, birbirinden özgün ve birbirinden güzel projelerimi, ehliyetli ve liyakatli ekibimle birlikte hayata geçireceğiz. Bu çerçevede saha çalışmalarıma, vatandaşlarla, STK'larla, derneklerle görüşmelerime devam ediyorum.

Daha önce de belirttiğim gibi, Ataşehir'in CHP'li belediye döneminde ihmal edilmiş bir çok problemi bulunuyor. Yol sorunu, mahallelere adaletli şekilde götürülmeyen hizmetler, imar sorunu... Öncelikle Ataşehir'in imar sorununu, şehir plancısı, mimar çok profesyonel bir ekiple birlikte çözeceğiz. İmar sorununun çözümü aynı zamanda yol sorununun da kendiliğinden çözümünü sağlayacak. Cumhurbaşkanının teveccühü ile Ak Partiden seçime girerse birçok yeniliği Ataşehire getireceğiz.

Tabanda da karşılığını bulan Ataşehir'i marka yapacak projelerimiz, toplumun her kesiminin sorunlarına çareler olacak ve AK Parti'nin hizmet odaklı belediyeciliğini ve "Önce İnsan" sloganlı belediyeciliğinin farkını ortaya koyacak. Sadece dezavantajlı gruplara yönelik değil tüm konularda projeler üreteceğiz. Ataşehire Anadolu yakasında fuar ve festival alanı açma projemiz, Ataşehir'i finans merkezi yapan Cumhurbaşkanımızın bu idealine farklı bir perspektif kazandıracak. Ataşehir, dünya ülkelerinin ticaret köprülerinin kurulduğu bir fuar merkezi, aynı zamanda Anadolu vilayetlerinin bir araya geldiği festival alanı olacak. Bu projeler Ataşehir'in bilinirliğini, tanınırlığını hem dünyada, hem Anadolu'da en üst düzeye çıkaracak. ispat eden Berktaş dediği gibi Ataşehiri marka yapacak gibi duruyor.

Diğer yandan geçtiğimiz günlerde Roman Dernekleri Federasyonu Başkanı Semih Makaracı ile görüştük. Ataşehir'de Roman vatandaşlar için çok özgün projeler hazırladık. Roman vatandaşları sosyal olarak hayata entegre etmek, istihdam etmek için çalışmalar yapacağız. Toplumumuz içinde yaşayan Roman vatandaşların toplumla olan bağlarının gelişmesi için ayrı bir şekilde değerlendirmeleri gerekmekte ve desteklenmesi gerektiğini düşünüyorum. Bunun için öncelikle Roman federasyonu başkanı ile görüşmeler yapılarak görüşleri alınacak. Roman ailelerde yetişen çocuklar toplumsal kaynaklardan faydalanmaları için gerekli proje ve planlamalar yapılacak.

Bu çalışmaları sosyal çalışmacıların yapacağı çalışmalar ile birlikte organizeli şekilde yapılacak. Roman çocukların okula etüt merkezlerine gitmeleri için, meslek eğitimi almaları için meslek kurslarına ve okullarına yönlendirilecek. Roman çocukların spor okullarına ve diğer kurslardan eğitim almaları için çalışma yapılabilir.

Roman vatandaşların SGK sistemine eklenmesi için çalışmalar da bulunulabilir. Zira Romanların hayatkın içinde daha çok istihdamları için de yardımcı olunması gerekmekte. Roman vatandaşların yaşadıkları zorlukları gösteren drama, tiyatro veya kısa film yapılabilir. Herkes kendisini 1 gün roman bir insan yerine koyması ve empati yapması sağlanmalı. Kim olursa olsun gittiği her yerde alaycı bakışlara, hakaretlere, psikolojik veya fiziksel şiddete maruz kalsaydı ne yapardı Davranış bozuklukları geliştirir miydi; geliştirmez miydi Her insan, insan onuruna yakışan saygıyı hak etmektedir.

Roman vatandaşların Türkiye ile yaşadıkları toplumla entegrasyonu için projeler hazırlanacak. Örneğin Çanakkale gezisi, tarihi yerler ve müzeler gezdirilebilir. Milli maçlara götürülebilir. Milli bilinç algısı oluşturulmaya çalışılacak. Roman asıllı kişilerin başarı öyküleri anlatılarak başarı motivasyonları sağlanabilir.