'Evlenilecek kız değilsin' dedi

Üniversitede 2.5 ay kadar çıktığım eski erkek arkadaşım evlenme vaadiyle benimle birlikte oldu. İlerleyen süreçte benimle ciddi düşünmediğini, sadece gönül eğlendirilecek birisi olduğumu söyleyerek hak etmediğim davranışlar sergiledi.

Merhabalar, içimdeki kini, nefreti ve öfkeyi anlatarak biraz olsun sorunlarımı paylaşmak ve etkili bir tavsiye almak için size yazıyorum...

Üniversitede 2.5 ay kadar çıktığım eski erkek arkadaşım evlenme vaadiyle kandırarak benimle birlikte oldu. İlerleyen süreçte benimle ciddi düşünmediğini, sadece gönül eğlendirilecek birisi olduğumu söyleyerek hak etmediğim davranışlar ve baskılar gösterdi. En son ona bir daha beni ararsa, yazarsa polise gideceğimi söyledim ve gittim de...

Üniversiteden mezun olduğum süreçten sonraki dönemde tehditlerine devam etti.

Onu hayatımda kesinlikle istemediğimi belli etmeme ve çevresindeki insanlara beni kötüleyen birini affetmeyeceğimi söylememe rağmen bu insan bu yüzsüzlüğü nereden buluyor, merak ediyorum.

Araya birilerini koymaya çalışıyor ve ailemle yaşadığım sıkıntıları da bildiği için bunları kullanarak aile içi ilişkilerimize karışıyor.

strong class'read-more-detail'Haberin Devamı

Üstelik ben onun yüzünden uzun zaman tedavi gördüm, psikolojik rahatsızlıklar yaşadım.

Bu sıkıntılı süreçten sonra kendimi toparlamak istiyorum.

Size bu anlattıklarım haricinde, onun beni hamile şekilde ortada bırakmaya çalıştığını hikâyeme eklemiyorum bile...

Bu yoğun ve sancılı süreci nasıl atlatabilirim, sizden bu konuda tavsiye istiyorum.

Ayrıca yaşadıklarımın örnek olmasını, herkese kolaylıkla inanıp kanmamalarını da okurlarınıza hatırlatmak istedim. Değerli tavsiyelerinizi bekliyorum.

Rumuz: Kırık kalp

YANIT

Sevgili kızım, dediğin gibi şu yaşadıkların gerçekten örnek olacak şeylermiş. Ne yazık ki başına böyle bir talihsizlik gelmiş ama inan bana zararın neresinden dönersen dön, yine de şanslı sayılırsın. Bu adam sana daha fazla da zarar verebilirdi. Bundan sonra veremeyecek. Çünkü eminim arkanda ailen var, seni seven ve koruyup kollayacak insanlar var.

Hiç kimse böyle boş tehditler savuran bir adamdan korkacak değil. Bu ülkenin savcıları, hakimleri, kanun adamları var.

Bir genç kıza bu şekilde baskı yapıp tehdit altında tutmak, ailesiyle korkutmak gibi davranışların elbette yasalar karşısında bir yaptırımı vardır. Her şeyden önce sen onun karşısında dimdik durabilmelisin. Bunun için de aileni yanına alabilmelisin. Hiçbir aile kızlarının bunlara katlanmasını istemez.