Beşiktaş'ın DNA'sında defansif futbol yok

Beşiktaş, Konyaspor karşısında ilk 20 dakikayı çok tutuk ve kapanık şekilde oynadı. Rakibinizi hiç tanımıyor olsanız ya da güçlü bir takıma karşı beraberlik amacıyla sahaya çıkıyor olsanız bu oyun kabul edilebilir. Ancak Beşiktaş, kendi evinde böyle bir futbol oynamaz. Dolmabahçe'de kapalı oyun, Beşiktaş'ın DNA'sına da ruhuna da aykırı.

Haberin Devamı

Garip ve anlaşılamaz şekilde geçen 20 dakikanın ardından oyuna yavaş yavaş ağırlığını koymaya başlayan Siyah-Beyazlılar, ikinci yarının başlama vuruşuyla beraber ayağındaki ipler çözülen bir Kartal gibi Konyaspor kalesine akınlara başladı. Takımın golden boy'u Semih Kılıçsoy, sahneye çıkıp rakibin direncini kırdı, ardından son sözü Cenk Tosun söyledi. Fernando Santos, maç sonunda basın toplantısında yaptığı açıklamayla ilk 20 dakikalık görüntüden kendisinin de memnun olmadığını ve bu durumu düzelteceklerini söyleyerek herkesin içini rahatlattı. Aksi halde Santos'un ya taktik anlayışından ya da Beşiktaş'taki koltuğundan vazgeçmesi gerekecek.

Ernest Muci fragman izletti
Ernest Muci, kendi bölgesine yani 10 numaraya geçince daha rahat bir görüntü sergiledi. Rakip kaleye şut bombardımanı yapan Muci'nin bu karşılaşma özelinde şansı yaver gitmedi. Ancak sezonun kalanında bol bol ceza alanı dışından atacağı gollerin fragmanını herkese göstermiş oldu. Tek eksiği, bire bir pozisyonlarda güçlü rakipleri karşısında hakimiyet sağlayamamasıydı. Ancak ligin sertliğine alıştıktan sonra kreatifliğiyle bu problemi kısa sürede aşması muhtemel.