Süper Lig'e yeni kural: Uğurcan'ın değeri katlanıyor

Türkiye Futbol Federasyonu, 18 Nisan 2025'de yabancı kontenjanı kararını duyurmuş; 14 Mayıs'ta, yani sadece 26 gün sonra 'yaş kriteri' revize edilmişti.

Mevcut kurala göre; kulüpler, A Takım listesine en fazla 14 yabancı yazabiliyor. Bunların 12'si için yaş sınırı aranmıyor. En az 2'sinin ise 1 Ocak 2003 veya daha sonra doğmuş olması gerekiyor.

Talimatnamede yeni bir değişikliğe gidilmezse, Süper Lig için 2026–2027 sezonunda 14 yabancının en az 4'ünün 1 Ocak 2024 veya sonrası doğumlu olması zorunlu.

TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu Kritere uyan Nhaga var

Devre arası transfer döneminde 3'ü kiralık 5 takviye yapan Galatasaray'ın kadrosunda şu anda kontenjanın elverdiği kadar yabancı bulunuyor; Wilfried Singo, Davinson Sanchez, Ismail Jakobs, Sacha Boey, Roland Sallai, Lucas Toreira, Mario Lemina, Gabriel Sara, Renato Nhaga, Noa Lang, Leroy Sane, Yaser Asprilla, Mauro Icardi, Victor Osimhen.

- Icardi'nin sözleşmesi sezon sonu bitecek.
- Boey, Asprilla ve Lang kiralık.
- Gelecek sezon için +4'lük yaş kriterine uygun tek oyuncu (Asprilla 2003 doğumlu), Portekiz kulübü Casa Pia'dan 6,5 milyon euro karşılığında alınan 27 Ocak 2007 doğumlu Nhaga.

Galatasaray, Gine-Bissaulu oyuncu Renato Nhaga ile 4,5 yıllık sözleşme imzaladı. Uğurcan'ın önemi!

Osimhen, Sallai ve Sara, neredeyse her gün yeni bir transfer haberiyle gündeme geliyor. Yine de bir an için yönetimin, Şampiyonlar Ligi'ndeki başarılı performansın etkisiyle gelecek muhtemel transfer tekliflerin hepsini reddettiğini düşünelim.

30 Haziran'da serbest kalacak Icardi dahil kiralık futbolculara da veda edildiğini varsayalım. Hal böyleyken dahi kadrodaki yabancı sayısı 10+1.

Tam da bu noktada Uğurcan Çakır imzasının uzun vadede ne kadar değerli bir hamle olduğu ortaya çıkıyor.

Uğurcan Çakır, bu sezon 34 maçta 3068 dakika forma giydi. Özbek haklı çıktı

Yaz transfer döneminin son günlerinde ülke ülke 'bir numara' arayışına giren; Donnarumma, Ederson, Lammens, Martinez, Diogo Costa, Restes derken eleştiri dozunun zirve yaptığını unutmayalım. Kâr zarar dengesiyle Başkan Dursun Özbek'in nihai kararını Uğurcan'dan yana kullandığını da hatırlayalım.

14 sezon boyunca kalesini