Tarık ipten aldı

Neredeyse Türk basketbol tarihine geçecek bir yenilgi alıyorduk İzlanda karşısında. Neyse ki, Tarık Biberoviç çok ama çok zor bir şutta isabet buldu, prestijimiz de kurtuldu. Tamam iki idman yapıp bu tip maçları oynamak ve motive olmak kolay değil. Rakip zayıf İzlanda. Ama salon tıklım tıklım dolu. Basketbolseverler, herkesten fazla değer vermiş bu maça. 5 dakika üst düzey basketbol oynasak İzlanda'nın direnci düşecek ama beceremedik.

Haberin Devamı

5 dakikada 17 sayı yedik

Kötü hücum ettik, kötü savunma yaptık. İkinci yarının başında skor üstünlüğünü ele aldık. Ama İtalya maçındaki gibi top kayıplarımız İzlanda'nın ekmeğine yağ sürdü. Pota altında Sertaç ve Ercan büyük üstünlük kurdu ama rakip kısaları durduramadık. Nitekim tam zamanında bitime 5 dakika kala 10 sayılık farka ulaştık: 65-56. Ancak İzlanda kalan 5 dakikada 5 üçlük buldu. Bitime 4 saniye kala da Gudmudson'un basketiyle 73-72 öne geçti. İnanılır gibi değildi. 5 dakikada tam 17 sayı yemiştik.

Biberoviç imdada yetişti

Neyse ki imdada ikinci kez Ay-Yıldızlı formayı giyen Tarık Biberoviç yetişti. Önce bir yere düşer gibi oldu, geri dönüp el üstü zor bir şutta isabet buldu, galibiyeti de Milli Takım'a getirdi. Kaybetsek bile bir şekilde bu grupta ilk üçe girer, Avrupa Şampiyonu bileti alırdık ama böylesine bir İzlanda karşısında düşülen durum oldukça düşündürücü.