Şampiyon Fenerbahçe

Konya'de düzenenlen Türkiye Kupası Dörtlü Final organizasyonunda şampiyon Fenerbahçe Beko oldu. Yarı finalde Beşiktaş'ı müthiş bir oyundan sonra sürklase eden Fenerbahçe, Konya'ya en motive ve hazır gelen takım olduğunu göstermişti.

Haberin Devamı

Beaubois yerine Thompson seçimi

Nitekim finalde de Anadolu Efes'e hiç şans tanımadılar ve sonuna kadar hak ettikleri bir şampiyonluğa ulaştılar. Kanarya, finale Beşiktaş maçı kadrosu ile çıkarken, coach Mijatoviç, Beaubois yerine Darius Thompson'u sahaya sürmüştü. Bu tercih de finalin kaybedilmesinde önemli rol oynadı bence. Fenerbahçe'nin maçı Efes'ten daha çok istediği ribauntlardan da belliydi aslında. Sarı-Lacivertliler, ilk yarı tam 9 hücum ribanudu alan, bu ribauntlar sonrası da büyük oranda basket bulan Kanarya devreyi 43-35 önde bitirdi.

Savunma kusursuzdu

İkinci yarının başında da yine iki hücum ribaundu sonrası buldukları basketler ile kontrolü iyice ellerine aldılar. Savunma 40 dakika boyuncu kusursuzdu. Çok agresif ve konsantre savunma yapan Fenerbahçe, aynı Beşiktaş maçında olduğu gibi Efesli oyuncular bir tane bile kolay basket imkanı tanımadı. Bu savunma karşısında çok yıpranan Lacivert-Beyazlılar, ribaund da alamayınca tamamen teslim oldu.