Santos gülüyor, taraftar kahroluyor!

Ali Gültiken: "Ben Beşiktaş'ın sürecine fetret devri diyorum. Her kulübün böyle dönemleri olabilir ama Beşiktaş hiçbir zaman oyun olarak bu kadar kötü, istikrarsız bir dönemi olmamıştı. Buna rağmen Türkiye Kupasını alıp, 3'üncü de bitirirse kötü bir sonuçla bitirmemiş olacak sezonu" dedi. Beşiktaş, Fernando Santos yönetiminde 10'uncu lig maçına çıktı. 3-5 maç yeterli data seti diyenler vardı hocanın ne verebileceği ile ilgili. 10 müsabaka yeterli bir veri. 10 lig maçının 8'inin ilk yarılarında gol atamadı. Ve ilginç istatistikse geriye düştüğü maçlarrda tek bir gol dahi atamayan teknik adam.

Sezon geneline bakılırsa evet siyah beyazlılar elde ettiği şampiyonluk sonrası genel anlamda ilk devrelerin bir çoğunu çöpe atıyor. Ligin ikinci yarısında maçlarında en az gol atan takım. Serdar Topraktepe yönetiminde kımıldama gösteren takım Portekizli hocanın kullanma kılavuzu ile tekrar geriye gitmeye başladı. En çok eleştiri Semih Kılıçsoy ve Ernest Muci'nin kanatlara hapsetmesi. Kurtarıcı olarak kadro dışı bırakılıp tekrar affedilen Ghezzal ve Aboubakar'dan medet umma. Musrati yokluğunda görev Amartey'e eleştirilerin hedefi olan Onur yerine Svensson, sol bek genç oyuncu Emrecan Terzi ile sahadaydı.

840 gün sonra tekrar İnönü Stadı'na gelen Sergen Yalçın "Büyük takım deplasmanları her zaman zordur kendi oyunumuzu oynayıp kazanmak istiyoruz" dedi. Maçın ilk net pozisyonu gol ile sonuçlandı. Organize gelişen atak Sapuri asisti Bünyamin golü ile geldi. Siyah beyazlılar maça kabus gibi başladı. Antalyaspor orta saha hakimiyetiyle 10 dakikaya 3 net pozisyon bir gol sığdırmayı başardı.

20. dakikadan sonra rakibin üstüne gitmeye başlayan siyah beyazlılar Semih Kılıçsoy becerisi ile istediği pozisyonları bulmaya başladı. Semih-Rashica kanat değişimi genç oyuncunun iki kere kaleci Leite ile karşı karşıya kalmasını sağladı. Kazanılan kornerde Gedson Fernandes'in tehlikeli olmayacak bir pozisyonda rakibini amatörce çekip penaltıya sebep olması maça ısınan takımını tekrar soğuttu.

Kendi seyircisi önünde topa sahip olma,isabetli şut,gol beklentisi,pas alışverişi rakibine göre daha az olan Beşiktaş bir ilk yarıyı daha çöpe atmış oldu. Taraftarın en çok eleştirdiği durum ise puan durumu olarak daha kötü sezonlar görüp bu kadar boşvermiş ruhsuz kötü bir izlenim görmesi. Fernando Santos ikinci yarıya Amartey çıkarıp, Muleka'yı alarak başladı. İkinci yarı gol santranın hemen ardından Rashica asisti Muci golü ile geldi.