Kadıköy Fenerbahçe'ye yasaklanmalı mı

Teknik direktörler nefes almaya çalışan balık gibi,onun zorlu mücadelesi içindedir." - Giovanni Trapattoni.

İsmail Kartal Fenerbahçe'si; Süper Lig'de en fazla gol atan, en fazla net gol pozisyonuna giren,en fazla isabetli şut çeken, en fazla gol beklentisi yakalayan, rakip ceza sahasında en fazla topla buluşan maç başına 2.65 gol ortalaması yakalayan Avrupa'da 13 maçta 11 galibiyet bir sezonda en fazla galibiyet oranı yakalayan takımın teknik direktörü.

Önünde kazanacağı üç kupa var bunun hangisini kazanır,hangisini kaybeder bilemeyiz. Bilinen hepsini kazanır ise ismi tarihe altın harfler ile yazılır, kaybeder ise eleştiriler ve söylenecek sözler sonucunda hiç olacağıdır. Tony Bloom Dünya girişimci şöhrete sahip bir dahi. Kimilerine göre futbol'un Elon Musk'ı. İkinci yatırımı Union Saint-Gilloise da beş yılda ikinci kümeden Avrupa'ya sıçrattı. Ülke puanı olarak bizim üzerimizde olan Belçika ligi takımını sarı lacivertliler perşembe akşamı net gösterişli sistemli bir oyun ile mağlup etti. İsmail Kartal'da bu galibiyet ile biraz olsun nefes aldı.

Yoğun fikstürden şikayetçi olan İsmail Kartal kupalar arasında en çok önemsediği oyuna rotasyon yaparak başladı. Stoper yoğunluğu göze çarpan bir takım olsa da bir türlü sakatlıktan kurtulamayan Becao yırtık tespit edilen Çağlar olmayınca defans hattı Serdar Aziz Oosterwolde ikilisine kalmıştı.Orta saha yükü Fred-Krunic-Mert Hakan üstündeydi.

Umut Nayir-Thiam transferleri sonrası çıkışa geçen Pendikspor son dört hafta kazanamayarak ligin dibine doğru gerilemeye başladı. Göreve geldiğinden itibaren oyuncularına çok şey anlattığını çabuk gol yiyen kırılgan bir takım olduğunu belirten İbrahim Üzülmez Fenerbahçe maçı bizim için fırsat diyordu. Eski ayarlarına geçen hafta kazandığı galibiyet ile dönen sarı lacivertliler oyuna hızlı başladı. Aynı dakika içerisinde kazanılan kornerler ve Cengiz serbest vuruşu gol getirmeyince Kadıköy stresi tekrar gün yüzüne çıktı. Her pozisyon sonrası Mert Hakan itirazı,kurulamayan oyun futbolcular içerisinde tansiyonu iyice yükseltti. 25. dakika üç oyuncunun gördüğü sarı kart bu stresi onaylar gibiydi. Tansiyonun daha çok yükselmesine diğer sebeb Halil Akpunar ile gelen goldü. Şampiyonluğa giden bir takımın böyle amatörce gol yemesi içten bile değil.

Thiam-Halil uyumu ilk yarıda rakip defansın düzenini iyice bozdu. Ön alan baskısı da buna eklenince Krunic stoperlerden top alıp oyun kurmakta iyice zorlandı. Cengiz Ünder alıp geçip vururum düşüncesi ilk 45 dakika hiç işlemedi. Attığı serbest vuruşlar dışında oyunun içinde hiç olamadı.Mert Hakan ve Dzeko bütün enerjisini hakem ile uğraşmakla harcadı.

Günümüzün konusu hakem eleştirisi sosyal medya da 10. dakikadan sonra başlamıştı.Uğur Dündar hakem rezaleti izliyoruz.Kadir Sağlam sahaya futbol oynatmak için değil sık sık oyunu durdurmak için gelmişti,tweeti atmıştı. Oysa sarı lacivertliler ilk yarıda isabetli bir şut dahi çekememişti. Perşembe günü Belçika'da harikalar yaratan takımdan eser yoktu. Ben buradayken Fenerbahçe'yi şampiyon yapmazlar sözünden bu yana camia olarak kimse sakin değil. Kazandığı faul sonrası dahi hakeme itirazlar etti. ilk yarı oyun süresi 58.51 topun oyunda kalma süresi 23.15 saniye olunca maçın nasıl geçtiğinin özetini bizlere gösterdi.