İsmail Kartal direkten döndü

İlginç bir yönetim şekli var Fenerbahçe'nin. Her sezon birbirine yakın olaylar yaşanıyor gelinen nokta değişmiyor. İdari ve teknik kadrosunun işlediği 'Yıllardır haksızlığa uğruyoruz' anlatısı ile mutlak kazanma baskısı altında ilerlemeye çalışan bir takım. Haliyle kendi seyircisi önünde ya da mutlak kazanmak zorunda olduğu maçlar gergin, kaygılı bir görüntü çıkartıyor. Perşembe akşamı oynanan Olympiakos maçı bunu gösterdi. Bireysel hatalardan dolayı gergin bir ilk yarı oynadı. Bunda rakibin tabii maça hazırlanış sistemi vardı. Fenerbahçe ne zaman böyle dışarıya karşı kaos ortamı yaşamaya başlasa cezayı kendisi çekiyor. Yönetim teknik kadro stresli olunca ister istemez mutsuzluk futbolculara da yansıyor. Oysa bu kadro kendi haline bırakılsa daha iyi sonuçlar alabilecek yapıda

Bakış açısıda zaman geçtikçe geriye doğru eğilimler gösteriyor. Konferans Ligi çeyrek final maçı öncesi üç gün sonra lig maçımız var strateji ve mecburiyetten dolayı söylemleri. 15 yıl önce yine bir çeyrek final maçı öncesi Moskova'daki finale 5 maçımız kaldi diyen teknik direktör söylemleri. Sakatlık sorunu ise ayrı bir muamma. Giden zor geri dönüyor.İsmail Kartal darbeye bağlı sakatlıklar dese de sakatlıkların bir çoğu adele sakatlığı.

Tesislerden çıkıp otobüse gelene kadar oyuncu sakatlanıyor artık. Maça dönersek iki taraf için hayati bir maç.Kaybeden kendi hedefinden uzaklaşacak.'Kasap et, koyun can derdinde' 11 farklı stoper tandemi dün akşam yine değişim gösterdi.Szymanski yokluğunda görev eleştiri okları üstünde olan Krunic'deydi. Dağınık savruk bir düzenle oyuna başladı sarı laciverliler.Oyun kurma görevi Krunic'e verilmişti ama alıştığı 6,8 pozisyonundan çıkamıyordu.Bu da rakip saha ya geçişlerde sıkıntılar yaratıyordu. Dzeko ile orta saha oyuncuları arasında çok geniş bir alan vardı. Tadic ise oyuna hem savruk hem pas hataları ile başlamıştı. Fatih Karagümrük ise uzaktan attığı şutlar ile tehlikeli olmaya çalıştı.Durgun giden maç 1 dakika içerisinde iki kalede yaşanan pozisyonlar ile hareketlenme eğilimine girdi.İsmail Kartal'ın devam eden Krunic sevdası olası bir puan kaybında başına iş açacaktır.

Kritik yerlerde topla oynamayı çok seven İsmail Yüksek top kayıplarının ilkini Livakovic engellesede ikinci hatası gol ile sonuçlandı. İsmail hoca her maç öncesi rakibi izledik ona göre bir planımız var gibi söylemleri yine boşa çıktı ve ne yaptığını bilmeyen bir takım izletti ilk yarıda. Şampiyonluğa oynayan kritik haftalar içerisinde puan kaybına tahammülü olmayan Fenerbahçe ilk yarıda rakip alana geçişlerde çok zorlandı. Anadolu takımı misali 3 defansif orta saha kurulumu bunda rol oynadı. Geç de olsa olması gereken çift forvete dönüş, anında etki gösterdi Dzeko sezonda 20 gol atan oyuncular listesine ismini yazdırdı. İkinci yarı oyun ayarlarına geri dönen Fenerbahçe baskı sonucu Batsman ile gelen penaltı golü ile rahatladı.