Yabancı hakem başarı getirir mi

Pazar akşamı ile pazartesi sabahlarının gündem konusu artık hiç değişmiyor. Bu hakemlerle lig nasıl bitecek Yabancı hakem gelecek, bütün sorunlar bitecek, bizi kurtaracak; yabancı oyuncuların kurtardığı gibi Ancak durum değişik bir hal almaya başladı. Taraftarlar, futbolcular, yöneticiler, başkanlar, teknik direktörler; hakemlere Türkiye Futbol Federasyonu'na güvenleri iyice kayboldu.

Hemen hemen her maç sonu yönetici ya da teknik direktörler hakemlerle ilgili açıklamalar yapıyor. Takımı ile ilgili özeleştiri yapan çok nadir. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), hakemin VAR tarafından davet edildiği pozisyonların kayıtlarını sesli ve görüntülü olarak kamuoyu ile paylaşılması kararını aldı. Şeffaf olmaya gayret gösteriyor, bakıldığı zaman doğru bir yol ama sahadaki hakemin psikolojisi, verdiği kararlardaki tutumları inceleme tarafını ne yapacağız Saha içerisindeki görüntü ile televizyon ekranından bakılan görüntü arasında çok farklar var. Yapılan faulün şiddeti oyuncunun hareketindeki art niyet.

Üç büyüklerin maçlarını yönetecek hakemler açıklandığı an itibari ile sosyal medya paylaşımlara başlıyor. X takımının hakemi, Y takımının hakemi maça atandı. Hakem arkadaşların ailesinin çalıştığı şirketlere kadar araştırmalar yapılıyor, maça çıkacak olan hakemin durumu maç öncesi ıslık verdiği hatalı karar sonucun koro halinde edilen küfürler.

Genel bakıldığı zaman bütün takımlar hakemlerden, federasyondan şikayetçi. Düzeltmek için bir çalışma var mı

Yabancı hakeme dönelim; Bu arkadaşlar hiç mi hata yapmıyor Bu hafta Valencia - Real Madrid maçında yaşanan olay, hatasız olarak gördüğümüz İngiltere Premier Ligi'nde kupa finalinde yapılan hata. Futbolun içinde olan kişiler, bozuk sistemi düzeltmek için çalışmalar yapmıyor ki hakem hataları düzelsin, kişi linçlenerek taraftarın kamuoyunun önüne atılıyor. Sonuç yumruklama ile son buluyor.

Genel bakıldığı zaman sistemde büyük hatalar var, kamuoyuna yansıyan hakem çeteleri de var ya da vardır. Bunun üstüne gidebilen bir TFF MHK var mı Ya da taraftarına şirin gözükmek için her mikrofona konuşan bir başkan var mı