Taraftarın içi ısındı

2023 yılının ikinci yarısından sonra Fenerbahçe, futbol, basketbol, voleybol branşlarına doğru hamleler yapmaya başladı. Yapılan transfer hareketleri olgunluk karakteristik ideal oyuncular olarak görüldü. Futbol, İsmail Kartal yönetimi ile ne istediğini bilen yere sağlam basan bir takım hali aldı. Dzeko-Tadic olgunluğu saha içi saha dışı hareketleri hocanın elini de rahatlattı. Lugano sonrası ideal stoper bulamayan sarı lacivertliler Becao-Djiku ikilisi ile bunu kapattı ama onlarda sakatlık ve milli ara yaşayınca sorun tekrar nüksetti. Acil yarayan kanaya anında müdahale son anda sorun çıkmaz ise başka bir tecrübe Bonucci ile iyileştirilecek.

Düzelen diğer sorun ise sezonlara müthiş başlangıçlar yapıp gazete manşetlerini erken şampiyon oldu haberleri ile süsleyip yol ortasında acemice kazaya kurban giden takımın stresi yenmesi oldu.

Fenerbahçe artık ne oynadığını ne istediğini ne yapacağını bilen bir takım içeriden kendisine müdahale olmadığı sürece. Nedir bu içerden müdahale bazen yönetimin sıcağı sıcağına değil sonradan yaptığı açıklamalar oyuncuların üstünde baskı yaratması.

İsmail Kartal yılın ilk sürprizini yaparak yorgun Tadic'i yanına alıp Joshua King ile oyuna başladı. Dört gol atarak yıldızlaşan Cengiz Ünder ise yedek kalmaktan yine kurtulamamıştı. İsmail Kartal 3-4 günde bir maç oynadığımız için oyunculara fazla yük bindirmeden sıkışık periyodu bu şekilde atlatmayı planlıyoruz.

Galatasaray karşısında iyi direnç gösterse de son dakikalarda yediği gollerle mağlup olan Konyaspor ise düşme tehlikesini iyice hissetmeye başlamıştı.

Soğuk İstanbul havasında değişmeyen, ilk pozisyonun VAR'a gitmesi çözülmesi 3.5 dakikayı bulmasıydı.

Ofsaytımsı kokan rakibin top yerine Dzeko ayağına vurması ile kazanılan penaltı. Bosnalı golcünün ilk defa penaltıdan gol atması. Zor gollerin oyuncusu King herzamanki gibi kolayı kaçırarak takımının rahat oynamasanı sağlayamadı. Yoktan var olan bir pozisyonda defansın anlık hatasını golcüsü çok rahat bir şekilde gole çevirdi. İstekli Dzeko görüntüsü tribünde maçı izleyen Bonucci'ye sanki selamdı.

Pazar günü Galatasaray karşısında direnç gösteren Konyaspor ilk yarıda vasat bir görüntü çizdi.