Süper sulu lig

Sezon sonu başkanlık görevini bırakacak olan Ali Koç oynanamayan Süper Kupa finali sonrası katıldığı bir programda "Ben başkanken bizi şampiyon yapmayacaklar" sözü sonrası sarı lacivertliler durgun bir takım haline geldi. Daha öncesi Trabzonspor maçı sonrası havaalanında yaptığı açıklama sonrası da Fenerbahçe düşüşe geçip şampiyonluğu kaybetmişti. Burada kamuoyunun bilmek istediği sarı lacivertlilerin şampiyonluğunu istemeyen kim ve kimler. Bununla ilgili bir çok programda değişik söylemler oluyor ancak üstüne gidilebilen bir hukuk anlayışı ve soruşturma açılmış değil.

Beklenmeyen Alanyaspor beraberliği sonrası kırılgan olan camia hemen suçlu aramaya başladı ve ilk tepki alan teknik direktör İsmail Kartal oldu. Gol rekoru kıran deplasman galibiyetlerinde zirve yapan hoca için oyunu okuyamama, oyuncu değişikliklerini ezbere yapma, formsuz oyuncuları kenara alamama gibi eleştiriler. Kendisinin tabir ettiği psikolojik üstünlük de rakibe geçince eleştiriler daha da sıkıntılı hal aldı.
İsmail Kartal; "arkadaşlarım sahayı kontrol ettiler ve sporcu sağlığı için çok da elverişli bir ortam olmadığını söylediler. Oyuncu sağlığı açısından nasıl futbol oynayacağız" dedi. Eryaman Stadı için tüm imkanları seferber eden TFF, Rize ve diğer statlar için neden düzenlemeler yapmıyor oda işin diğer sorusu. Temizleme işlemini çekpas ile yapmak ise hazırlıkların ne kadar ilginç olduğunu gösterir gibiydi. Zemin sakatlığına ilk kurban maç başlamadan kaleci Gökhan Akkan oldu.

Ezber bozmayan kadrosu ile oyuna başlayan sarı lacivertliler saha zemininden dolayı topu tutmak oyun kurmakta zorlanınca ev sahibi takım hızlı hücumlar ile etkili olmaya çalıştı.

İsmail Yüksek - Krunic ikilisinin uyumsuzluğunu İsmail Kartal hariç herkes anladı ama bir tek hoca anlayamadı. Uyumsuz diğer ikili ise Çağlar ve Djiku olunca golü oyuna daha iyi başlayan Rizespor buldu. Zemine ikinci sakatlık ise Benhur oldu. Orta saha üçlüsü işlemeyince, Cengiz Ünder pasları ağır zeminde suya takılınca sarı lacivertliler kaleye gitmekte iyice zorlandı. Dzeko'nun uzaktan attığı şut dışında isabetli şut çekemedi.

Szymanski-Krunic-Cengiz yerlerine Mert Hakan-İrfan Can Kahveci ve Serdar Dursun değişikliği ile başladı Fenerbahçe ikinci yarıya. Fenerbahçe ilk yarıda zemin normalmiş gibi bir planla çıkmıştı. İkinci yarı gelen değişim anında karşılık verdi ceza sahası içine gelen ilk orta Serdar Dursun dokunuşu ile son buldu. İkinci yarı top sürmek yerine uzun pas düşüncesine girince Mert Hakan asisti Dzeko golü getirdi. Fenerbahçe de oyuncu değişiklikleri bu sezon ilk defa hızlı bir şekilde etki gösterdi. Dzeko-Bonucci değişikliği sonrası Rizespor rakip kaleye tekrar gelmeye başladı. Fenerbahçe kalesinde oluşan bataklık olası bir Rizespor golünü önledi. İrfan Can Kahvevi ise son anda takımını golle rahatlattı. İsmail Kartal şampiyonluğa giden takımını böyle maçlarda neden geri çekip rakibin tehlikeli pozisyonlar bulmasına yardımcı olur orası da bilinmez bir durum.