Sabrın sonu selamet

Beşiktaş, bu sezonki kaotik teknik direktör sürecini çok deneyimli bir teknik adamla sonlandırdı.

Fernando Santos, kariyerine futbolun en önemli kupalarını sığdırmış ve disiplini ile öne çıkan, takımın menfaati için Ronaldo ile çatışmaya girmiş bir isim. "Ben kararları duyduğum şeylere göre değil, gördüklerime göre alırım. Kimse bu takımdan uzaklaştırılmak istenmiyor ,hepsi ile görüşeceğiz isteyenlerle burada çalışacağız. Stratejik ve taktiksel kararlar benim için önemlidir. Kimsenin buraya tatile gelmesini istemiyorum. Buraya getirdiğim oyuncuların hepsi çalışmaya gelmek zorunda. Kişilik karakter ve kalite önemli olacak. Büyük isimler değil,büyük karakterler getireceğiz" sözü ile Fernando Santos disiplini ön planda tutacağını açık açık söyledi.

34 günlük başkan Hasan Arat ise "biz Beşiktaş'ı güneşli günlerde görmedik, karanlıkta bırakalım.

Yönetimim ve ben vaat etmeyeceğiz, Beşiktaş için en iyisini yapacağız, Santos'un burada olması yapacaklarımızın teminatıdır. Bizden duymadığınız şeyleri yazmayın bu takıma zarar veriyor medyaya karşı şeffaf olacağız. Şeffaflık ile ulu orta herşeyi konuşmak aynı değildir. Harcamalara disiplin getireceğiz" dedi. Siyah beyazlılar için handikap ise Santos'un uzun bir süre kulüp takımı çalıştırmamış olması, Santos içinde Beşiktaş'ın antremansızlığı görünüyor.

Siyah beyazlılar gençler takviyeli bir 11 ile sahadaydı. Tayyip uzun süre sonra formasına kavuşmuş partneri ise bölgeye yabancı olan Zaynutdinov'du. Orta saha genç Demir Ege, Amir Hadziahmetovic, Gedson, forvet hattı ise son haftaların golcüsü Semih'indi. Vasat olan ülke futbolunun bir tık üstünde oyun başladı. Rashica kendi becerisi ile attığı gol siyah beyazlılara güven aşıladı. Cenk formunda olsa ikinci golü bulmaları işten bile değildi.

7 haftadır kaybetmeyen Rizespor ise kolay teslim olmayacağını Umut Meraş'ın bölgesinden yaptığı ataklarla gösteriyordu. Bekledikleri golü de buldular ama VAR'dan döndü. Shelvey, Zeqiri, etkili oyunu siyah beyazlıları tedirgin etse de, imdada yine genç Semih yetişti. Ceza sahası dışından attığı gol ile çok çalışmasının emeklerinin karşılığını geç de olsa alacağını gösterdi. Asisti yapan diğer özkaynak oyuncusu olunca sabrın ne kadar önemli olduğunu gösteriyordu. Bu gençlere biraz imkan verilseydi ne bu takım bu halde olurdu ne de maddi konular.