Ne olacak bu Beşiktaş'ın hali

Ligin "süper"i ya da "bir alt süper"i fark etmiyor, her şey neredeyse tıpa tıp benzer! İtiraz kültürü, becerememe, kenar yönetimi dahil her şey! Portekizli hoca dahi söylemlerini bize göre düzenlemeye başladı, umarız çeviri hatasıdır. Biz onun ilk geldiğinde benim takımım rakibe göre daha çok topa sahip olmalı. daha çok mücadele etmeli daha çok koşmalı. Taraftar için kazanmalıyız,söylemi takım ve kendi üstünde baskı oluşturur karmaşık bir düzene yol açar. Oynanan oyun ilk hocayı ve futbolcuları mutlu eder ise taraftar ona göre yönlenir.

Ligimizin takımları arasındaki durum ise: Anlık Fenerbahçe,Galatasaray dışında diğer takımların karşılaşmalarında çıkacak sonuç kimseye sürpriz gelmez. Pendikspor Beşiktaş'ı rahat şekilde yenebilir ,düştü gözü ile bakılan İstanbulspor ilk yarının flaş takımı Kayserispor'u deplasmanda yenebilir.

Fernando Santos ile alınan üç maçlık galibiyet sonrası gelen Pendik faciası tekrar başa mı dönüyoruz düşüncesi estirdi siyah beyazlılarda. Rakip Adana Demirspor ise Süper Lig'e çıktığından beri en kötü dönemini yaşıyor. Son 11 maçta 1 galibiyet alabildi o da kendi evinde. Takımın diğer bir sorunu ise defansif anlamda.

Portekizli hoca cumartesi alınan yenilginin değişimini Onur Bulut ve Talha'yı yanında oturarak yapmıştı. Yetiş ya Necip defanstaki görevine geri dönmüş. Isınma esnasında Umut Meraş sakatlanınca genç Emrecan Terzi oyuna dahil edildi. Üretemeyen hücum hattı ise aynı kalmıştı. Beşiktaş rakibine göre daha organize bir şekilde örgütlü hücumunu yapıyordu. Sağ tarafta Rashica iki sol tarafta genç Semih iki olmak üzere dört pozisyon girilsede isabetli şutları çıkaramadı. Kornerden gelen cılız toplar ise kalecinin ellerinde eridi.

Sezonda ilk yarıları boş geçiren siyah beyazlılar bu tutumundan vazgeçmedi. Değişime giren diğer takım Adana Demirspor ise yarı sahasında bekleyerek rakibinin ne yapmak istediğini çözmeye çalıştı. Organize hiçbir hücum yapmayarak bir ilk yarı geçirdi. Spiker arkadaş maç boyu Mert Günok'un ismini hiç söylemedi. Yavaş tempodan sıkılan hakem Atilla Karaoğlan 4 sarı kartın 3'ünü ilginç şekilde gösterdi.