Lider emin adım

Standartların üzerinde bir takım haline gelen Fenerbahçe, sezonun ilk yarısını Galatasaray'ın önünde iki puan farkla önde bitirdi. Ara transfere de hızlı giriş yapan sarı lacivertliler nokta atışı yaparak Bonucci ve Kruniç ile sözleşme imzaladı. Takımın gidişatı transferlerin gelmesi İsmail Kartal ve yönetimi biraz düşüncelere itecek. Cengiz- İrfan Kahveci form grafiği, İsmail mi oynar Kurunic mi oynar, Zajc-Crespo-Kent iyi bir teklif gelir ise Batshuayi ile yol ayrımı Transfer yapmak kolay oluyor ama gönderirken zor ve maddi anlamda çok sıkıntılar yaşıyor takımlar. Önümüzdeki sezon için açıklanan takımlarda 12 yabancının olacağıda başka bir sorun Fenebahçe için.

İki maç 12 toplamda 56 gol atan sarı lacivertliler bu istatistiktede rekor kırdı. 103 gollük rekor kırılırmı bu tempo devam eder ise kırılabilir. İsmail Kartal, Cengiz Ünder İrfan Kahveci form grafiğinde hakkını dün akşam Cengiz'den yana kullandı." Bizim dikkat etmemiz gereken tek yol var kazanmak, şampiyonluğa oynuyoruz." dedi deneyimli hoca. Marius Sumudica ile yükselişe geçmeye çalışan Gaziantepspor FK beşli savunma geçiş oyunu ile rakibi eksik yakalayıp sonuca gitme planı ile sahadaydı. İlk pozisyonuda bu geçiş oyunu ile buldu ama son haftaların formda ismi Livakovic izin vermedi. Pozisyon sonrası Fenerbahçe Cengiz Ünder ve Fred ile arayışlara başladı, kalabalık defansı aşmak zordu. Artan baskı tempoyuda beraberinde getirdi eksik olan final paslarıydı. Bosnalı altı pas içinde ıskalaması rakibin direncini dahada yükseltti. Tadic asisti Szyamanski golü yeni geçilen ofsayt sistemine takıldı. İsmail Yüksek formundan uzak bir ilk yarı oynadı ona saha içinde ilk müdahale Tadic ile geldi. Serdar Aziz'in sakatlığı sonrası oyuna dahil olan Bonucci, İsmail'den daha başarılı kilit pas atarak heyecanını ve hırsını gösterdi.

Szymanski ilk yarıda Cengiz Ünder'in savunma bloğunu kapatmasındam dolayı hücum hattında çok gözükmedi. Kapanan defansı pas trafiği ile açmaya çalışma planına Arda Kızıldağ hamle yapmakda gecikince penaltı kazanıldı. Kaçırmaya alışkın Tadic sonrası bu sefer Bosnalı golcü de topu direğe nişanlayınca penaltı kaçırma serüveni devam etti. Fenerbahçe şampiyon olamaz ise bu kaçırdığı penaltıların yüzünden olabilir.