Kâbustan kupaya

Dün dündür, bugün bugündür. Yarın ne olacağını bilemeyiz. Pazar günü Galatasaray şampiyonluğunu ilan edip taraftarı önünde kutlama planları yaparken, Fenerbahçe bir mucizeye imza atarak bunu engelledi, rüzgarı tersine doğru döndürdü.

Ziraat Türkiye Kupasi iki finalisti Trabzonspor - Beşiktaş ise kötü geçirdikleri sezonu düzeltmek için dün akşam sahadaydı. İşin ilginci ise kazanılacak kupa, rekorlar kıran iki takımdan birinin önüne geçecek olmasıydı. Sonucunda kupa kazanılıyor, kaybedilenlere bakılmaksızın. Hürriyet Gazetesi:Gelecek sezonun da kaderini etkileyecek, Milliyet:Bir kupadan daha fazlası, Sözcü: İlk kupa ya Kartal ya da Fırtına'da, Sabah: Süper şölen,süper final şeklindeydi.Yaşanan olaylar unutulmuş gitmişti.

Serdar Topraktepe: "Bu sezon üzdüğümüz taraftarlarınıza moral vermek istiyoruz. Analizlerimizi fikir alışverişlerimizi yaptık.Futbolcularımızın hepsi oynamayıı arzuluyor." Abdullah Avcı: "Beşiktaş'ın bireysel perfonmansı yüksek oyuncuları bulunuyor ama bizim organizasyonumuz daha iyi." diyordu. Kaybedenin alkışlandığı kazanın saygı gösterdiği maç olmasını dilese bile maç öncesi spor müdürü Oğulcan Çoksayar'ın sosyal medyada taraftarların birbirini taşladığı bir durumu gösterdiği bölüm bu ülkenin kupa kazananın dahi zor alkışlanacağı bir durumu anlatması gibiydi.

Hasan Arat, protokolde kendine ayrılan yere Beşiktaş'a şike imasında bulunan Trabzon Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç'in olması nedeniyle protokolde oturmayı reddetmesi barışın başka bahara olacağanı gösterir gibiydi. Sahanın en uzun boylu olması yanı sıra hangi takımda olursa olsun 1 etki yaratacak olan Onuachu sezonun en vasat defanslarından olan siyah beyazlı defansı çok rahat geçerek üstünlüğü ele geçirdi.

Beşiktaş maçlarının panteri Uğurcan ilk yarıda üç net pozisyonu kurtararak takımı ayakta tutmaya çalıştı. Bardhi'nin amatörce hareketi ile kazanılan penaltıyı Ghezzal gole çevirerek ilk yarının son aksiyonu yaptı. Siyah beyazlıların sezon boyunca ilk defa rakiplere karşı ezici bir üstünlük yaşadığı bir ilk yarı oynadı.Topa sahip olma yüzde 65 yedi isabetli şut 1.82 gol beklentisi 244 isabetli pas yüzdesi ile oynadı.

Abdullah Avcı çıkamayan takımına Trezeguet müdahalesi düşünürken, Muleka-Salih Uçan işbirliği ile gelen gol siyah beyazlıları geriden gelerek öne geçirdi. Gedson taraftarın ve yönetiminin istediği performansı bu maçta gösterdi. 61. dakika sevdası iki takım içinde doping etkisi yarattı.Onachu direkten dönen topu tamamlayamadı. Rachid Ghezzal ise kendi hazırladığı pozisyonu direğe nişanladı.