İsmail Kartal ve inatları

Kısıtlı kadroya rağmen Kayserispor başında önemli imzalara atan Çağdaş Atan sancılı başladığı Başakşehir serüvenine iyi şekilde devam ediyor. Yeni nesil teknik adamlar içerisinde oyunu bir plan dahilinde oynamaya çalışan isimlerden birisi. Oyun dinamizmi, fiziksel kalitesi oldukça yüksek bir takım çıkardı ortaya tabi en önemli sıkıntı ülke futboluna uzak olan sabrımız. Sabır demişken rakibi İsmail Kartal için Samsunspor maçı sonrası atılan manşetlerde İsmail sabır taşı, ne olacak bu İsmail'in değişiklikleri sonucu alınan yol kazası İsmail Kartal'ın takımı Fenerbahçe ligin en çok gol atan ve en iyi oynayan lider takımı.

Sarı Lacivertliler şampiyon olacak ise içerde dışarda strese girmeden yoluna devam etmesi gerekir.

Gaziantep deplasmanı ve Samsunspor maçında bunları yaşamaya başladı. Ceza sahası içerisinde en kolay yaptığı işleri bu iki maçda yapmakta zorlandı.

Becao, Dijiku, Fred üçlüsü olmadığından puanlar kaybeden sarı lacivertliler yeni transfer Bonucci eklenmesi ile defansif anlamı iyice zayıfladı Dijiku apar topar kadroya alındı. Geriden oyun kurup paslaşarak rakip kaleye gitme fikri ligin ön alanda en iyi baskısını yapıp en çok şut ve gol atan takımı Fenerbahçe'ye karşı en tehlikeli durum böyle takımlara karşı sarı lacivertliler oyunu 20 dakikada bitirip kalan dakikaları dinlenerek geçirirdi.

Tehlike sinyalini erken fark eden Başakşehir uzun toplar ile Figueiredo, Ömer Ali gibi hızlı oyuncular ile rakip defansın arkasına sarkıp pozisyon bulabilmekti. Bu pozisyonlar olmadı ama rakibin iki kilit ismi İsmail ve Oosterwolde'ye sarı kart aldırdı. Ferdi-Tadic bölgesinden gelen akınlar Dubois'in bölgeyi terk edememesinden dolayı Başakşehir, Abdullah Avcı sistemine dönüp 10 kişi defans yapmaya başladı.

Figueiredo'nun aynı dakikalar içerisinde sarı kart görmesi takımını iyice geriye yaslanmasına vesile oldu. İlk yarıda Volkan Babacan ve Ba'nın dokunuşları olmasa İsmail Kartal soyunma odasına çok rahat gidecekti. Ceza sahası içinde topla buluşma 330 istatistiği ilk yarının nasıl geçtiğinin özeti gibiydi.

İlk yarılarda skoru çözemeyen sarı lacivertliler için kalan dakikalar hep stres ve endişe olarak göze çarpıyor İkinci yarı aynı baskı aynı pozisyonlar yine görüldü istenen gol gelmedi. İrfan-İsmail yerlerini Batshuayi-Cengiz Ünder'e bıraktı. İsmail Kartal her maç öncesi maç maç bakıyoruz sözleri rakiplerine hiç çalışmadığını hatta kapanan defanslara karşı ne yapacağanı bilemediğini gösterdi. 3 haftadır yorgun olan Dzeko dinlenmesi gerekirken başka bir oyun planı olmadığından dolayı dinlendirilemiyor. Batshuayi 6 gol atsa bile diğer hafta yedek olacağını artık biliyor ve isyan etmiyor. Rotasyonu elinde imkanları diğer takımlara göre çok daha iyi olan hoca her maç aynı hücum hattı ile çıkarak ezberinden vazgeçmiyor.