İsmail Kartal ayarları düzeltince

Galatasaray-Fenerbahçe; Tarihlerinin en iyi güçlü, zengin, radikal kadrosunu kurmuşlardı. Biri Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu yanı sıra bütün kupaları kazanacağını, diğeri Avrupa'da başarı, ülke içinde bütün kupalara talip olmak için milyon eurolar harcadılar. Sonuç; Galatasaray bir hafta içerisinde hem UEFA hem Ziraat Türkiye Kupası'ndan elendi. Sarı Lacivertliler ise Ziraat Türkiye Kupası'ndan elendi. Sözde iki 'Galactios' takımı şimdi Süper Lig'i kazanmak için sonuna kadar mücadele edecekler. Kazanç 40 milyon TL.

Kupalara veda eden teknik direktörler kaybedince fikstür yoğunluğu hedefimiz Süper Lig diye geçiştirme yaptılar. Salı günü kupada ağır bir hezimet alan sarı lacivertliler de anaç derbi haftasında kazanıp rakibini tedirgin etmekti. Beklenen performansı gösteremeyen Krunic kupadan sonra lig maçında da yedeğe çekilmişti. Cezalı Djiku yerine ise uzun zaman sonra Becao oyundaydı. Değişmeyen ezber sistemde kalan şey oyuncularda bir değişiklik olmamasıydı. Dört ay oynamayan Becao sahadayken sarı lacivertlilerin bütün takımı oynatan Fred ise yedekteydi.

Fred olmayınca oyun gücü düşen İsmail Kartal, İsmail, Mert Hakan, Szymanski üçlüsü ile eski gücüne tekrar kavuşmak için bu üçlüyü sahaya sürmüştü. Lige çok iyi giriş yapan Hatayspor ise gol yollarında büyük sorunlar yaşamaya başlayınca kümede kalma mücadelesi vermeye başladı. Ön alan baskısı yemediği zaman sarı lacivertliler topla istediği gibi oynayan bir takım. İlk 15 dakikada bunu gösterdi Szymanski ve Ferdi şutlarında Erce kalesini gole kapamıştı.

İlk çeyrekten sonra ön alan baskısına geçen Akdeniz ekibi bu sefer orta saha hakimiyetini kaybetti. Fenerbahçe bundan iyi şekilde yararlanarak forveti Dzeko asisti sağ bek Osayi'si ile golü bulmayı başardı. Gol sonrası durgunlaşan oyuna ikinci gol klasikleşen Cengiz Ünder golü ile geldi. Gol öncesi Dzeko oyunu orta sahada kendisi kurarak İrfan Can olmadığı zaman en iyi işleyen sol kanata aktararak defansın yerleşimini bozdu.

Orta alanda rakibe baskı yapan bir oyuncu olduğunda Dzeko-Tadic daha rahat oyun çıkarıyorlar. Tadic sol kanatta istediği asistleri yapıp arkadaşlarına boş alan bularak istediği pasları bırakıyor. Dzeko ise sahanın her yerine girip çıkıyor kaptan saha içi saha dışı üstüne düşen bütün görevleri üstleniyor.