Futbol çok güzel; İngiltere, Almanya, İspanya'da

Futbol basittir, zor olan basit oynamaktır" - Johan Cruyff. "Futbol beyin ameliyatı değil, iyi eğlenceler." - Michelle Akers Bunlar eski zamanlar içerisinde söylenen güzel sözler olarak tarihe geçmiştir. Hafta sonu Sarı Duvar Borusia Dortmund taraftarı efsanelerinden Marco Reus'a veda ederken açtığı koreografide "Danke Marco" diyerek veda etti. Alman oyuncu ise onların jestini bugün içtiğiniz içeceklerin hesabı benden hoşçakalın diyerek jeste jest ile karşılık verdi. Bayern Münih saltanatlığına namağlup olarak son veren Leverkusen taraftarı ise şampiyonluğun mimarı Xavi Alanso'yu tribüne çağararak şampiyonluk şarkılarını birlikte söyleyerek birlik beraberliği gösterdiler. Aylar önce görevi bırakacağanı açıklayan Jurgen Klopp hafta içi kulüp çalışanları eşliğinde vedasını yaptı. Pazar günü ise taraftar Anfield Road'da onun için müthiş bir veda hazırlığı yaptı. Kendisi takımın yeni teknik direktörünü açıklayarak futbolun güzelliğini gösterdi.

Manchester City, Arsenal arasında geçen şampiyonluk çekişmesi son dakikalara kadar sürdü ve City geçen sene olduğu gibi geriden gelerek şampiyonluk ipini göğüsledi. Hiç bir şekilde yansıyan bir kavga tartışma görülmedi. Real Madrid şampiyonluğu kazandığı günden beri gittiği her deplasman maçında rakip oyuncular tarafından alkışlarla karşılandı.

Süper Lig'imize döndüğümüz zaman enteresan bir sezon geçirdik. Hakem tokatlamalar, sahadan çekilmeler, Süper Kupa finaline U19 takımı ile çıkıp maçı yarıda bırakmalar, Arabistan maceraları. Son rezalet ise gol rekorları, puan rekorları kırıp şampiyonluk maçına çıkan iki güzide takımın karşılaşmasıydı .Galatasaray şampiyonluk hazırlığı yapmaya başlamıştı çok rahattı. Yıllardır yasak olan deplasman tribünü bu sezon sadece Fenerbahçe'nin Trabzon deplasmanı hariç açılmıştı. Kimilerine göre sarı kırmızılılar beraberlik ya da farklı kazanıp rakip seyirci önünde şampiyonluk kutlamaktı. Zor gözüken maçı Fenerbahçe kazandı. Maç öncesi başlayan futbolcu tartışmaları maç sonu yönetici başkanlar nazarında devam etti. Maçı izlemeye gelmeyen sayın Ali Koç maç bitimi Rams Park'a çıkarma yaparak oyuncularını ve yöneticilerini alarak taraftarı ile tekrar kazanılan galibiyeti kutlamaya çıktı. Saha ortasında açılan Fenerbahçe bayrağı sonrası tartışmalar ve kavgalar iyice çığrından çıktı. Görmek istemediğimiz olaylar tekrar gün yüzüne çıktı. Dursun Özbek tekrar stada dönerek bu sefer Ali Koç'un bu yaptığı bir değil iki değil ben burdayım biraz delikanlığı var ise tekrar geri döner bakalım ne olacak. Ali Başkan rahat durur mu