Boğazlı kazak rafa

Fenerbahçe ve Galatasaray'ın kağıt üstünde zor gözüken maçları yok. Galibiyet dışında alınacak her sonuç sürpriz olur. Son ana kadar sürecek gibi gözüken şampiyonluk yarışında en zor maçları yeni transferleri erken form tutar ise Beşiktaş olur. Elindeki alternatif kadroyu kavgasız küstürmeden form grafiğini yüksekte tutarak ilerleten İsmail Kartal kadro seçiminde tatlı bir düşünceye giriyor. İki kalecisi formda defans hattı Becao iyileşmesi ile hepsi görev bekliyor, orta saha Szymanski son zamanlar formsuz gözükse de değişemez, anlık Batshuayi form olarak Dzeko'nun önünde olsa da güçlü oyun planı Bosnalı golcü üzerine olduğu için banko oyuncu. İsmail Kartal sürpriz yapmayarak geçen hafta kazandığı ilk 11'i bozmayarak sahadaydı.

Hafif yükselen tempoya hakem Çağdaş Altay ilk 10 dakikada 3 sarı kart gösterip oyunu dengelemeye çalıştı. Ön alanda baskı yaparak oyuna başlayan Akdeniz ekibi Ferdi üzerine iki kişi baskı yapınca defansı az adamla yakalayarak Kadıköy'de beklemediği bir şekilde golü buldu. Yenilen gol sonrası formayı Messi dahi giyse bütün futbolcularda bir panik havası başlıyor bu panik havasını çözebilen bulunamadı.

Fred yokluğunda suskun kalan orkestra üçlüsü (Tadic-Dzeko-Szymanski) durgunluğuna İsmail ve Krunic hataları eklenince sarı lacivertliler diğer maçların aksine üretemeyen bir takım görünümü vardı. Ezbere devam eden sistemin aktörleri durunca sistem de bir aydır error vermeye başlamıştı ama İsmail Kartal ısrarla sistemi değiştiren oyuncular elinde olsa da bildiği düzeni bozmadı uğur getirdi dediği beyaz boğazlı kazağı gibi.

Gergin geçen ilk yarının kahramanı hakem hızını kesmese taraftarlara dahi sarı kart gösterecekti. İsmail -Krunic ikilisi aynı özellikte olunca sol ve sağ beklerin yeterince bindirmeleri gelmeyince ilk yarıda beklenen Cengiz uzaktan vuracak gol olacak beklentisi boşa çıktı. Sarı kart göstermekten kırmızı kartını unutan hakem Cengiz Ünder'i atmayarak akşamın hatasını yaptı

Ezber oyuncu değişikliği İkinci yarının başında Cengiz-İrfan değişimi ile başladı. Çağdaş Atay ikinci yarının başında çaldığı penaltı ile haftayı değil şubat ayının konuşulan hakemi olacağını gösterdi. İrfan Kahveci girdikten sonra Bosnalı daha çok topla buluşmaya başladı, volesini Ertuğrul zorlukla çıkardı, yakın mesafeden gelen kafaya artık yapacak bişey yoktu.