Bitiricilik sıkıntısı

Şampiyonluk yarışında Galatasaray ile berabere kalan Fenerbahçe son zamanlar rakibinden önce oynayıp kazanıp rakibin maç sonucunu beklemeye geçerdi. Bilinmez bir sebepten dolayı önümüzdeki hafta bu düzen değişecek. Puanlar kafa kafaya olunca bu stres ortamını en az kaybı yaşayan ipi göğüsleyecek. Çağlar Söyüncü transferi, Fred hariç sakatlıkların da iyileşmesi ile eli dahada güçlenen İsmail Kartal stoper ikilisi seçmede tatlı bir zorluk yaşayacak. Kendisinin Fenerbahçe sevgisi ve yeri ayrı olan Emre Belözoğlu yönetimindeki Ankaragücü kaybetmesi zor bir takım haline geldi.

Fenerbahçe'nin bu sezon oynadığı oyun iç saha dış saha değişmiyor, belirlediği sistemden vazgeçmiyor, ancak sarı lacivertliler için iki haftadır belirgin bir tehlike olmaya başladı. Girdiği pozisyonları gole çevirememe. Başakşehir maçında 71 kez ceza sahasının içine giren takım golü penaltı ile bulabildi. Burada forvetlerin formsuzluğu değil oyuncuların gol anlarında girdiği stres. Fenerbahçe Van Dijk transferi yapsa dahi sakatlığı cezası yok ise forma her zaman Serdar Aziz'in.

Ön alan baskısı ile başladığı oyuna kalecisi Livakovic'in zamansız çıkışı rakibe kazandırdığı penaltı ile geriye düştü sarı lacivertliler. Hırvat kaleci özgüveninden dolayı bazı zamanlar takımına sıkıntılar çıkarıyor. Gelen şok gole karşılık, Cengiz Ünder'in orta şut karışımı ile geldi. Gol sonrası fabrika ayarlarına geri dönen Fenerbahçe, Dzeko'nun karşı karşıya kaçırdığını yazamadan Cengiz golü geldi. İlk yarı temposu süper ligin üstünde bir görünüm gösterdi. Ankaragücü hızlı oyuncuları Morutan-Sowe etkili olmaya çalıştı. Sarı lacivertliler Livakovic hariç bütün oyuncuları ile neredeyse pozisyon buldu. Sağ ve sol koridorun çok iyi çalıştığı ilk yarıda Dzeko bir pozisyon harici ortalarda görünmedi. Boşnak golcünün son haftalarda görünen bir yorgunluğu var. Oyundan çıksa ayrı sahada kalsa ayrı bir sıkıntı oluyor. Ritim yakaladığı zaman sarı lacivertliler zor durdurulan bir takım haline geliyor.

Ankaragücü kalecisi Bahadır yaptığı kurtarışlarla takımının erken kopmasını engelledi. Ferdi-Tadic kanadı ikinci yarının ilk bölümünde yine etkili oldu. Eski Dzeko bitiriciliği olmayınca rakip oyunda kalmaya devam etti. İsmail Kartal oyuna ilk müdahalesini yorgun golcüsünü kenara alarak yaptı. İsmail hoca yoğun ve zorlu fikstürde Batshuayi planlı bir oyuna çalışsa sanki daha iyi olacak gibi.