Annenin üvey oğluna kaçması cinsel istismara girmez mi

Sizin canınızdan, kanınızdan değil, kabulüm

Sonuçta özgür bireylersiniz ve haklarınız var, ona da saygı duyuyorum ama lütfen kimse kusura bakmasın ben, bir insanın 9 yıl boyunca yeri gelip banyo ettirip, üstünü değiştirdiği, doyurduğu, yeri gelip bayramda seyranda elini öptürdüğü üvey oğluna "âşık" olmasını anlayamıyorum.

19 yaşındaki Mustafa Yetik ile 29 yaşındaki üvey annesi Tuğçe Akpençe'nin Müge Anlı'da ilişki yaşadıklarını açıklamasına şok oldum!

Cinsiyetlerinden bağımsız, bu durumun tersi; yani baba ile üvey kızı arasında bir "aşk" olsaydı da yine aynı noktada olacaktım. Sorum şu: "Üvey çocukla birliktelik yaşamak hem hukuki hem de psikolojik anlamda çocuk istismarına girmiyor mu"

strong class'read-more-detail'Haberin Devamı

BUNUN ADI 'ENSEST' İLİŞKİDİR

Mersin Üniversitesi Çocuk Koruma ve Araştırma Uygulama Merkezi Müdürü ve Adli Tıp Uzmanı, Prof. Dr. Halis Dokgöz, üvey anne ile 19 yaşındaki Mustafa Yetik'in, o daha 9 yaşında olduğu günden bugüne aile içinde beraber geçirilmiş 10 yılları olduğuna vurgu yaparak, diyor ki:

"O 10 yıllık süreçte, 9-10 yaş gibi erken ya da 15-16 gibi ergenliğe adım attığı dönemde, çocuğa yönelik cinsel yönden bir istismar ya da tacize yönelik bir şey oldu mu bilemiyoruz. Bunu en iyi ikisi biliyor. Şu an üvey evlat 19 yaşında ve reşit. Dolayısıyla kesin hükümle konuşamamakla birlikte ortada ebeveyn ve üvey çocuk ilişkisi olan durumlarda- o ilişki cinsellik içersin ya da içermesin, fark etmeksizin- ikili arasında çoğunlukla geriye dönük bir hikâye muhakkak oluyor. Yoksa kimse, kimseye bir günde 'pat' diye âşık olmaz, ilişkiye de girmez!"


7 yıl önce vefat eden gazeteci- yazar Refik Erduran, üçüncü eşi Tülay Güngör'ün kendisinden 37 yaş küçük kızı Pınar Duygu ile evlenmiş ve çiftin ikizleri olmuştu. Evlilikleri Avukat Mümtaz Sami Özok'un itirazı ile 2003'te iptal edildi ama onlar Erduran'ın ölümüne kadar beraberlerdi.

strong class'read-more-detail'Haberin Devamı

ÖNCESİ ARAŞTIRILMALI

"Türk Ceza Kanunu'nda (TCK) bir çocuğun gelişiminden sorumlu, ona bakmakla yükümlü kişi ile arasında kan bağı olup, olmamasından bağımsız, ilişkisi olması 'ensest' olarak tanımlanmaktadır. Bu kadının üvey oğlu ile ilişkisi de bence bu kategoride. TCK'da 'ensest' diye bir kavram yok ancak şu var: 'Cinsel davranışlarla bir kimsenin vücut dokunulmazlığını ihlâl eden kişi, mağdurun şikâyeti üzerine, beş yıldan on yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.' Aynı maddenin C bendi ise: 'Suçun; 3. derece dahil kan ya da kayın hısımlığı ilişkisi içinde bulunan bir kişiye karşı ya da üvey ana, üvey baba, üvey kardeş, evlat edinilen veya evlatlık tarafından işlenmesi hâlinde cezalar yarı oranında artırılır' der. Yani bu durum net şekilde cinsel istismara girer, üveylik cezayı ağırlaştırıcı bir unsurdur, haklarında dava açılması ve öncesinin de araştırılması gerekir."

strong class'read-more-detail'Haberin Devamı


ERKEK ÇOCUKLARINDA DURUM TESPİTİ YAPMAK DAHA ZOR

Çocuk ve kadına yönelik şiddet, istismar, taciz vakaları üzerine çalışan Avukat Selin Nakıpoğlu'nu aradım: "Dosyaya hâkim olmadığım için konu özelinde konuşmak istemem ama bu ilişki ensestir" diyor. Peki, bu durumun bir cezası var mı Yanıtı şu:


Rusya'da 35 yaşındaki sosyal medya fenomeni Marina Balmasheva, 10 yıldır evli olduğu eşinden ayrılarak, 20 yaşındaki üvey oğlundan hamile kaldığını duyurdu.

"Türk Ceza Yasası'nda ensest için hususi bir düzenleme bulunmamaktadır ancak bu suç, 'cinsel suçlar' bölümü içinde düzenlenmektedir. Tıpkı bu vakadaki gibi bir durumun ensest olarak kabul edilmesi için