Yanlış hesap Bağdat'tan dönmez

Hepimiz kendi hayatımızın döngüleri içinde yaşarken kovaladığımız sorunlarımızla ne kadar baş edebiliriz diye kafa yoran düşüncelere takıldığımız anların değersizliğinde kayboluruz. İstekler ve arzular. Sevgi ve nefret. Var olmak veya yok olmak. Hayatın gerçeği ve yalanları. İnanmakla sorgulamak arasında kalmak. Sıkışmış zaman birimlerinde doğru ve yanlışlarımızı aramak.

Kaygılarımız, korkularımız, pişmanlıklarımız, hatalarımız, kişisel hesaplarımız, en sevdiklerimizi yok saymalarımız.

''Yanlış Hesap Bağdat'tan Döner'' atasözü her hatanın telafi edilebileceği anlamına gelir. Önemli olan insanın hatalı olduğunu kabul etmesi ve yaptığını yanlışları düzeltmeye çalışmasıdır. Her yanlış geriye döner mi sorusunu ister istemez insanın aklını kurcalıyor. Yaşamın uçsuz bucaksız kıvrımlarında ne kadar mükemmeliz. Öfkeler yüzünden yüzyıllardır bitmeyen savaşlar hala devam ediyor.
Hepimizin pişmanlıkları mutlaka var.

strong class"read-more-detail"Haberin Devamı

Tecrübe edindiğimiz hatalar, hüzünlendiğimiz pişmanlıklarımız hep olacaktır.
Hayatın kendi içinde garip bir matematiği mevcut.. Hepimiz hata yapmaya programlanmış bir insan oğluyuz. Neye karşı kendimizi korumalı ve kime karşı gardımızı almalıyız. Derdimiz aslında bitmeyen hırslarımızı kontrol edemeyişimiz.

Peki siz hangi hatalarınızın pişmanlıklarınızın gerçekleşmemiş olmasını isterdiniz

Hatalar yapmasaydık pişmanlıklarımız olmasaydı mutlu olabilmek mümkün mü olur muydu Her yanlış bir doğruyu götürür dediğimiz cebir işlemleri sınıfta mı kaldı Bu hayatta öğrendiklerimizi varsayarsak öğrenemediğiniz her nelerse hala hangi savaşın içindeyiz.
Çıkmaz sokakların dönüşlerinin telafisi zorken, ve kısacık yaşamın içinde kaybolduğumuz bilançoların yekünü bizi mutlu etmeye yeterli sayılmazken, doğru ve yanlışın bileşkesi havada askılı kalmışken, ne yazık ki; hala varlığımızı sorguluyoruz.

Bazı insanlar sürekli kaygı çeker. Geçmişte yaptıkları hatalar üzerinde tekrar tekrar düşünerek üzülür, kendilerine eziyet, hatta işkence çektirirler.

Bizler neden bir ilişkiye başlarız. Mutlu olmak, gelişmek, belki de diğer yarımızı bulup sonsuz huzurda yaşamak için. Aslında temel amacımız kendimizi daha iyi hissetmek iken bazı ilişkiler bize tam tersi etki yapar; zarar verir ve kendimizi kötü hissetmemize neden olur. Yaşadığımız her şeyin diyet dediğimiz karşılığı vardır. Yanlış ve doğru arasındaki ölçü herkesin kendi algılama tarzına göre değişir.

strong class"read-more-detail"Haberin Devamı

Atasözlerinin bile değişime uğradığı bir çağın içinde yuvarlanıp giderken Bağdat'ın çok uzakta olmadığını hatta Mars gezegeni bile dünyanın üst balkonu haline gelmesinin sonucunda bireysel ilişkilerimizin değer yargıları değişmiş olması hiç birimizi şaşırtmıyor.